Sorby Pro-Edge Deluxe bandslijp- en wetmachine

artikelnummer: 24922
  • Sorby Pro-Edge Deluxe bandslijp- en wetmachine
  • Sorby Pro-Edge Deluxe bandslijp- en wetmachine
  • Sorby Pro-Edge Deluxe bandslijp- en wetmachine
  • Sorby Pro-Edge Deluxe bandslijp- en wetmachine
€ 574,00 (per stuk) incl. btw€ 474,38 excl. btw

Productinformatie

Uitgebreide set met daarin de Sorby Pro-Edge bandslijpmachine, drie accessoires en drie verschillende schuurbanden. De Sorby Pro-Edge werkt met een schuurband in plaats van een schuurwiel en geeft daardoor altijd een vlak resultaat.

Voor een ergonomische werkhouding is de Pro-Edge tot op de rand van uw werkbank te plaatsen. De compacte machine neemt weinig ruimte in beslag. De schuurtafel van de Pro-Edge is verstelbaar, zodat u altijd de ideale hoek kunt vinden om te slijpen of wetten.

Elke hoek van de band is eenvoudig in te stellen, maar Sorby heeft een aantal hoeken al aangegeven, die het meeste voorkomen bij houtdraaibeitels (15°, 20°, 25°, 30°, 35°, 45°, 60, 80° en 90°). Voor het slijpen van andere snijdende gereedschappen, zijn hulpstukken verkrijgbaar die het slijpen en wetten vereenvoudigen.

Schuurbanden zijn een stuk praktischer en goedkoper dan slijpwielen. De banden zijn makkelijk te verwisselen, hierdoor bespaart u veel tijd. De schuurbanden van Sorby zijn verkrijgbaar in verschillende materialen en korrels. De Pro-Edge collectie is ontworpen om de snijkant van uw gereedschappen te onderhouden en te verbeteren. Gebruik een fijne korrel om regelmatig mee te wetten en om gepolijste scherpe snijkanten te creëren. Een grove korrel gebruikt u om de snijkant opnieuw op te bouwen en om uw gereedschap van beschadigingen te ontdoen. 

Bijlagen

Eigenschappen

Fabrikantnummer: PED01B

Opgenomen vermogen: 1/2 pk (ca. 360 Watt)
Onbelast toerental: 440 meter/minuut

Schuurbandbreedte: 50 mm
Schuurbandlengte: 780 mm

Inclusief:
- 1 schuurband zirkonium korrel 60
- 1 schuurband aluminium oxide korrel 120
- 1 schuurband aluminium oxide korrel 240
- 1 slijphulpstuk voor schuine beitels
- 1 slijphulpstuk 'Fingernail' arm
- 1 slijphulpstuk voor houtdraaibeitels

Extra informatie

Bekijk de Pro-Edge demonstratievideo's:

Robert Sorby (Sheffield)

Robert Sorby is al ruim 200 jaar de belangrijkste fabrikant van gespecialiseerde houtbewerkingsgereedschappen. Vanaf het begin was het de missie van Robert Sorby om gereedschappen te maken van ongeëvenaarde kwaliteit. De houtdraai gereedschappen van Sorby zijn de standaard, waarmee de andere producenten verge-leken worden.

Robert Sorby is nog steeds de grootste producent van houtdraaibeitels met een assortiment dat vele problemen die de houtdraaier in de dagelijkse praktijk van het houtdraaien tegen komt, op perfecte wijze oplost. Zo zijn er speciale leunspanen en vele hulpmiddelen om uw werkstukken in de houtdraaibank in te spannen. Daar is het echter niet bij gebleven! De opgedane ervaring wordt ook toegepast in o.a. steek- en hakbeitels, meetgereedschappen en gereedschappen voor de afwerking van uw objecten.

U kunt deelgenoot worden van de kennis en ervaring van Robert Sorby d.m.v. de vele instructie dvd’s die op heldere wijze uitleggen hoe u uw ideeën tot het gewenste eindresultaat brengt!

Bekijk ook

Beoordelingen

Baptist maakt gebruik van Trusted Shops als een onafhankelijke dienstverlener voor het verkrijgen van beoordelingen. Trusted Shops heeft maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat het om echte beoordelingen gaat. Meer informatie