Schaven

Wanneer u wilt beginnen met houtbewerken, dan zal de schaaf vaak één van de eerste stukken gereedschap zijn waar u mee te maken krijgt. De schaaf is niet voor niets traditioneel gereedschap wat al millennia achter elkaar gebruikt wordt. De veelzijdigheid van een schaaf leert u door hem te gebruiken.
 
Bij Baptist Arnhem mag u bijzondere schaven verwachten! Van klein tot groot, van Stanley schaven tot Bridge City schaven, vanaf ca. € 17,10 (Davidschaafje) tot € 789,- (Bridge City HP-12 bankschaaf). Kijk uw ogen uit!
 
Wilt u advies over welke schaaf u moet gebruiken? U kunt in dat geval altijd contact met ons opnemen. Wij helpen u graag verder zodat u zeker weet dat u de juiste schaaf koopt voor uw toepassing.
 
Bank- en blokschaven
De bank- en blokschaven zijn de meest standaard en veel gebruikte schaven voor het algemene werk. Voor de houtbewerker een onmisbaar stuk gereedschap. De bankschaaf gebruikt u om uw werkstukken op maat te schaven en glad en strak af te werken.

Sponning- en neusschaven
De sponning- en neusschaven zijn smallere schaven, bedoeld voor het maken van sponningen in hout. Door de vorm kunt u ook gemakkelijk in hoeken en randen werken.

Grondschaven
De grondschaaf, ook wel horletoet, oudewijventand of trappenschaaf genoemd is een schaaf met een smalle beitel, waarvan de steel onder een hoek van 90 graden staat zodat de diepte makkelijk verticaal kan worden ingesteld. 

Spookschaven
Spookschaven zijn trekschaven waarmee u eenvoudig gebogen of ronde oppervlakken kunt schaven.