• Order < 16:00h, we ship the same day
  • Shop online or visit our store in Arnhem
  • Need help? Call or email our experts!

Sorby Pro-Edge Deluxe bandslijp- en wetmachine - verwachte levertijd november

article number: 24922
  • Sorby Pro-Edge Deluxe bandslijp- en wetmachine - verwachte levertijd november
  • Sorby Pro-Edge Deluxe bandslijp- en wetmachine - verwachte levertijd november
  • Sorby Pro-Edge Deluxe bandslijp- en wetmachine - verwachte levertijd november
  • Sorby Pro-Edge Deluxe bandslijp- en wetmachine - verwachte levertijd november
€ 549,00 (per piece) incl. VAT € 453,72 excl. VAT

Product information

Uitgebreide set met daarin de Sorby Pro-Edge bandslijpmachine, drie accessoires en drie verschillende schuurbanden. De Sorby Pro-Edge werkt met een schuurband in plaats van een schuurwiel en geeft daardoor altijd een vlak resultaat.

Voor een ergonomische werkhouding is de Pro-Edge tot op de rand van uw werkbank te plaatsen. De compacte machine neemt weinig ruimte in beslag. De schuurtafel van de Pro-Edge is verstelbaar, zodat u altijd de ideale hoek kunt vinden om te slijpen of wetten.

Elke hoek van de band is eenvoudig in te stellen, maar Sorby heeft een aantal hoeken al aangegeven, die het meeste voorkomen bij houtdraaibeitels (15°, 20°, 25°, 30°, 35°, 45°, 60, 80° en 90°). Voor het slijpen van andere snijdende gereedschappen, zijn hulpstukken verkrijgbaar die het slijpen en wetten vereenvoudigen.

Schuurbanden zijn een stuk praktischer en goedkoper dan slijpwielen. De banden zijn makkelijk te verwisselen, hierdoor bespaart u veel tijd. De schuurbanden van Sorby zijn verkrijgbaar in verschillende materialen en korrels. De Pro-Edge collectie is ontworpen om de snijkant van uw gereedschappen te onderhouden en te verbeteren. Gebruik een fijne korrel om regelmatig mee te wetten en om gepolijste scherpe snijkanten te creëren. Een grove korrel gebruikt u om de snijkant opnieuw op te bouwen en om uw gereedschap van beschadigingen te ontdoen. 

Attachments

Specifications

Fabrikantnummer: PED01B

Opgenomen vermogen: 1/2 pk (ca. 360 Watt)
Onbelast toerental: 440 meter/minuut

Schuurbandbreedte: 50 mm
Schuurbandlengte: 780 mm

Inclusief:
- 1 schuurband zirkonium korrel 60
- 1 schuurband aluminium oxide korrel 120
- 1 schuurband aluminium oxide korrel 240
- 1 slijphulpstuk voor schuine beitels
- 1 slijphulpstuk 'Fingernail' arm
- 1 slijphulpstuk voor houtdraaibeitels

Extra information

Bekijk de Pro-Edge demonstratievideo's:
 

 
 
 

Robert Sorby (Sheffield)

Robert Sorby is al ruim 200 jaar de belangrijkste fabrikant van gespecialiseerde houtbewerkingsgereedschappen. Vanaf het begin was het de missie van Robert Sorby om gereedschappen te maken van ongeëvenaarde kwaliteit. De houtdraai gereedschappen van Sorby zijn de standaard, waarmee de andere producenten verge-leken worden.

Robert Sorby is nog steeds de grootste producent van houtdraaibeitels met een assortiment dat vele problemen die de houtdraaier in de dagelijkse praktijk van het houtdraaien tegen komt, op perfecte wijze oplost. Zo zijn er speciale leunspanen en vele hulpmiddelen om uw werkstukken in de houtdraaibank in te spannen. Daar is het echter niet bij gebleven! De opgedane ervaring wordt ook toegepast in o.a. steek- en hakbeitels, meetgereedschappen en gereedschappen voor de afwerking van uw objecten.

U kunt deelgenoot worden van de kennis en ervaring van Robert Sorby d.m.v. de vele instructie dvd’s die op heldere wijze uitleggen hoe u uw ideeën tot het gewenste eindresultaat brengt!

Reviews (1) with an average of 5.0 stars

StarStarStarStarStar

Vanmorgen deze machine gekocht en ik ben nu al helemaal verkocht. Geweldig apparaat. Tevens erg goed geïnformeerd in de winkel door kundig personeel. Aanvankelijk was ik van plan een Tormek slijpmachine te kopen, maar op advies toch voor de Sorby Pro Edge gegaan. En mijn draaibeitels zijn nog nooit zo scherp geweest. Ik zal hem wat langer moeten gebruiken om er echt meer over te kunnen vertellen. Wat ik wel gezien heb is dat ik een aantal korte beitels hebben die ik met geen mogelijkheid hierop kan slijpen. Maar ik zag dat Sorby een korte steun verkoopt dus daarmee zal het wel lukken. Het slijphulpstuk voor draaibeitels werkt ook fijn. Nog wel even wennen. Uit de hand lijk ik een iets fijnere hoek te krijgen dan uit het hulpstuk.

Door Steven op 07 maart 2020

Write a review

Also view

Sorby Pro-Edge slijphulpstuk 'Square Guide'
€ 37,40 incl. VAT € 30,91 excl. VAT
Delivery from stock, 1-2 days
Sorby pro-edge slijphulpstukset voor kleine messen
€ 127,00 incl. VAT € 104,96 excl. VAT
Delivery from stock, 1-2 days
Sorby pro-edge slijphulpstukset voor grote messen
€ 127,00 incl. VAT € 104,96 excl. VAT
Not in stock, ask for the delivery time
Sorby tafel voor universeel slijpsysteem
€ 37,90 incl. VAT € 31,32 excl. VAT
Delivery from stock, 1-2 days
Compare
vink_een_product_aan_dat_u_wilt_vergelijken