Werk van klanten

En nu zelf aan de slag! Hieronder ziet u verschillende werken van klanten, die jaren geleden met weinig begonnen, maar nu de mooiste projecten maken.

Joram Ebbers van Speelmaatje

Gemaakt met gereedschap van Manpa, Saburrtooth en Arbortech.

Willem Boogaard

"Deze 3D snijplank bestaat uit bijna 1000 stukjes Beuken en Amouk gelijmd met Titebond 3. Gevlakt met de Veritas low angle schaaf, geschuurd en afgewerkt met druivenpit olie."

Jelle Peeringa

Jelle Peeringa maakte een prachtige werkbank inclusief werkbankklem.

"Ik heb geen moment spijt dat ik dit toch wel behoorlijk dure product gekocht heb. Het draait fantastisch! Ik wil jullie bedanken voor de service en de hartelijkheid die ik altijd bij jullie krijg. Jullie zijn niet de goedkoopste maar ach jullie schoorsteen moet ook branden."

René Koster

"Ik heb een werkplaats met gereedschap van Baptist, van afzuigapparaat tot spookschaaf, pyrografieset, etc.
Ik maak hiermee vissen van hout uit linde of cederhout."

Maurijn van Eijk

"Nadat ik bij jullie een aantal frezen en een spookschaaf heb gekocht ben ik aan de slag gegaan om een houten hamer te maken.

Het zijn twee hamers van zebrano, eiken, purperhart, yellow ceder en a.m.noten (van de Arnhemse Fijnhouthandel). De hamers zijn hol van binnen en gevuld met loden balletjes om het stuiteren op te vangen."

Jos Westenbroek

Jos Westenbroek heeft deze prachtige houten fiets gemaakt. Er is alleen hout gebruikt, geen schroeven en spijkers. Er zit zo'n 400 uur werk in en de fiets weegt 20 kilo. Er kan echt op gefietst worden.

Gebruikte houtsoorten: essen, taxus, wenge, purperhard, jatoba, padoek, iep, noten, teak en bankirai.

Tjeerd Bosklopper

"Kistorgel naar eigen ontwerp. De lessenaar kan tijdens een eventueel transport worden gesloten. Gemaakt voor het spelen en begeleiden van barokke kamermuziek. De kast is geheel van eiken gemaakt. De 45 houten pijpen van red cedar. Het klavier is belegd met gepolijst runderbeen. De boventoetsen zijn van massief ebbenhout gemaakt."

Dolf Schinkel

Dolf Schinkel maakte dit prachtige houten schommelpaard met gereedschap van Baptist. Geschilderd in de bedrijfskleuren met olieverf.

Samen met Émy Schinkel is hij eigenaar van AtelierSchinkel. Dit bedrijf richt zich op twee activiteiten. In het houtsnijatelier kunt u terecht voor al uw houtsnijwerk, cursussen en workshops. Het atelier maakt voor opdrachtgevers hoogwaardig houts...

Hans Peters

"Mijn hobby is houten Harleys maken, die de grootte hebben van ongeveer 1 meter, en die los neergezet kunnen worden, maar eventueel ook als hobbelmotor door kinderen kunnen worden gebruikt.

Bijna alles wat je met hout kunt doen wordt hierbij gebruikt. Zagen, frezen, boren, schuren, draaien. Alle bewerkingen heb je nodig om zo’n motor te maken. Iedere motor is een nieuwe uitdagi...

Wiel Toussaint

Wiel Toussaint bouwde een 24-snaar reisharp, 2e octaaf E - 5e octaaf C, met een lengte van 100 cm. De klankkast is van Honduras mahonie, het klankbord van Sitka spruce. De nek en pilaar zijn van gemoesteerde esdoorn. Het binnenwerk is essen. De haakjes, stempennen e.d. zijn gekocht bij Camac Harps. De snaren zijn gemaakt van darm en nylon (2e octaaf).

Jaap van der Stelt

Deze fantastische sunburst mandoline maakte Jaap van de Stelt met gereedschap van Baptist. Meer dan 1000 uur werk, en met een prachtig resultaat!

Theresa Feßler

Theresa Feßler kocht in 2017 bij Baptist Arnhem de Peter Child pyrografieset en maakte daarmee deze mooie creaties!

Homme Korstanje

Homme Korstanje begeleidt een aantal mensen. Vooral jongeren van het Dushihuis te Ellecom in het houtvak. Zij maken verschillende gebruiksvoorwerpen in hout.

Jac Wijnhoven

"In 1997 ben ik met beeldhouwen begonnen als cursist bij Geert Lebbink in De Gruitpoort te Doetinchem. Hij was een gepassioneerde aanhanger van organische, vloeiende vormen, met de natuur als inspiratiebron. De mathematische figuren met vloeiende vormen spreken mij het meest aan. Een enkele keer maak ik figuratieve beelden, teruggebracht tot de meest essentiële, krachtige l...

Richard Overmeer

Ambachtelijk vakmanschap, dat is wat ik nastreef bij mijn autorestauraties. Ik stop dagelijks al mijn passie en energie in het restaureren en onderhouden van klassieke auto's.

Ik heb mijzelf in de jaren gespecialiseerd in het Carrosseriebouw gedeelte, waarvoor ook de benodigde machines, gereedschappen, en materialenkennis aanwezig zijn, om op ambachtelijke wijze hout, staal, roes...