Houtbewerkingscursussen en -workshops

Cursussen
Adres: Oude Molenweg 49
Postcode: 7551 HB
Plaats: Hengelo
Provincie: (Overijssel)
Telefoon: 074-2919606
E-mail: info@cursushout.nl
Website: www.cursushout.nl

In Hengelo worden cursussen en workshops timmeren/meubelmaken voor volwassenen gegeven en zijn bedoeld voor mensen die het leuk vinden om kennis te maken met een professionele cursus teneinde na twaalf weken iets leuks te kunnen maken of daarna zichzelf misschien verder te bekwamen. 

Twee keer per jaar starten er cursussen en duren telkens twaalf weken, deze zijn voor beginners en gevorderden de cursussen zijn ’s avonds of zaterdag ’s ochtends.
Beschikt u niet over voldoende tijd  dan is het mogelijk een korte cursus te volgen, deze duren één week en worden ’s ochtends van 9.00 tot 12.30 u verzorgd. Deze korte cursussen zijn inhoudelijk nagenoeg gelijk aan de 12- wekelijkse cursussen.
Regelmatig starten in het cursusjaar (technische) workshops ter ondersteuning van de cursussen deze gaan bijv. over slijpen en vijlen van gereedschappen, houtafwerkingstechnieken, enz.
 
Het cursuscentrum beschikt in Hengelo over twee zeer unieke lokatie’s met schitterende instructielokalen voorzien met werkbanken, hand- en elektrische gereedschappen, machines, enz. Tijdens de cursus beschikt elke cursist over een werkbank en een ruim gesorteerde gereedschapskist.
 
In de cursus wordt veel uitgelegd over traditionele houtverbindingen, het gebruik van het gereedschap, de machines en houtsoorten. Voor de beginnerscursus wordt er klassikaal uitgelegd en worden eerst enkele vooroefeningen gemaakt.
Voor de mensen die wat sneller willen is er voldoende verdiepingsstof beschikbaar, maar voor mensen die er wat langer over (willen) doen is er zeker persoonlijke aandacht. De lessen worden verzorgd door vakbekwame en enthousiaste docenten!
 
Elke cursus wordt afgesloten met een leuk werkstuk waarin de geoefende verbindingen terug komen. Het werkstuk dat u maakt is iets dat u leuk vindt en een eigen ontwerp is natuurlijk van harte welkom.
 
Ieder jaar organiseert het cursuscentrum samen met de cursisten een tentoonstelling waar de cursisten zelf uitleg geven over hun werkstuk(ken) en de cursus(sen). Een happening waar altijd veel publiek aanwezig is. 
 
Kortom een leuke en leerzame cursus waar iedereen welkom is.
 
P.s. regelmatig worden er overdag workshops voor (kleine) groepen georganiseerd, informeer naar de mogelijkheden bij Dhr. J. Filart.