The Green Circle workshop week

Maandag 30 mei t/m vrijdag 3 juni 2016

Workshops in de natuur
De activiteiten van The Green Circle vinden plaats in open ateliers in de natuur. Door deze setting kun je genieten van de rust en even uit het hectische leventje stappen. De workshop plekken zijn allemaal overdekt en vrij toegankelijk.

Midden op het terrein is een kampvuurplaats waar je lekker kunt uitrusten. Er zijn bossen en wandelmogelijkheden in de directe omgeving. Er is zelf een labyrint. Met lunchtijd wordt er een fantastische warme maaltijd geserveerd door onze Oerkok Theo de Gier en kun je even met je medecursist je eigen ervaringen delen.

The Green Circle is een buitenatelier voor ambacht en kunst. Een unieke samenwerking van verschillende vaklieden die door hun gedrevenheid en ervaring hun vak willen delen.

De volgende workshops zullen gegeven worden:
Vers Hout
Smeden
Manden vlechten
Beeldhouwen

Week workshop
In een week workshop gaan we dieper op de materie in. Je werkt aan een eenvoudige stoel/kruk die ontworpen is door jezelf. Waarop moet je letten bij het maken van een zitmeubel?

Je eigen gemaakte stoel zul je koesteren voor de rest van je leven! Deze week zul je verschillende gereedschappen in de handen krijgen waarvan je waarschijnlijk nog nooit gehoord hebt. We geven een demonstratie hoe je hout door middel van stoom kan buigen. Je leert hoe je een mooie ambachtelijke houtverbindingen maakt door gebruik te maken van wiggetjes. Een eenvoudige stoel of natuurlijk een keuze van je zelf is het resultaat van 5 dagen werken en lol maken natuurlijk.

Accomodatie
Het natuurterrein van The Green Circle vindt plaats op het landgoed van De Zonnebloem. Hier kun je kamperen, er is een trekkershut te huur en je kan overnachten in een tipi! Voor grote groepen tot 20 personen kan de groepsaccomodatie gehuurd worden.

De Zonnebloem, Slingeweg 12/14, 7115 AG  Winterswijk-Brinkheurne.

Contact
Telefoon: 0543-514626
Adres: Hanekampweg 33B
Postcode: 7104 AW
Plaats: Winterswijk-Meddo

Website The Green Circle