Tentoonstelling Peter van de Waal

Van 19 april t/m 22 juni 2007 heeft Peter van de Waal een tentoonstelling in De Zwanenhof te Zenderen.
 
De Zwanenhof wil kunstenaars de ruimte bieden om te exposeren. Komende maanden is het de beurt aan Peter van de Waal, "vormgever in hout". Vanaf 19 april is een keur uit zijn werk te zien in de Zwanenhof.
 

De eerste jaren dat hij professioneel met hout werkte, maakte hij voornamelijk gedraaide vormen. Een belangrijk kenmerk van dit werk is dat hij zich laat inspireren door de materie. Steeds weer verrast het hout hem; diepe kleuren, fantastische tekeningen, intrigerende gezwellen bepalen mede de uiteindelijke vorm.

De laatste jaren maakt hij meer en meer sculpturaal werk; enorme beelden waarmee hij zijn diepste gevoelens verbeeldt. Vaak alleen in hout; soms in combinatie met andere materialen, zoals roestvrij staal, koper of glas.

Contact met mensen is onontbeerlijk; hij geeft in voor- en najaar cursussen houtdraaien, is actief in de regionale houtdraaiersvereniging en participeert in de kunstcollectieven Kijk op Kunst en Komplx. Jaarlijks neemt hij deel in Landart symposia o.m. in Duitsland, Denemarken en Nederland.

In zijn galerie Kunstlokaal 11 exposeert hij zijn eigen werk naast dat van bevriende kunstenaars uit binnen- en buitenland.

De expositie op de Zwanenhof loopt van 19 april tot 23 juni en is vrij toegankelijk op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur. Voor openingstijden in de avonden en weekend graag even contact opnemen met de Zwanenhof, telefoon 074 265 9525.

Op zondag 17 juni bestaat "De Zwanenhof" 80 jaar en is er een open dag zodat je alles kunt bekijken. Ook de tuinen zijn zeer de moeite waard!