Grafiekmanifestatie Lingeprint Huissen

EERSTE HUISSENSE GRAFIEKMANIFESTATIE LINGEPRINT

Met de Grafiekmanifestatie Lingeprint zet stichting LingeW’art een eerste stap in de boeiende wereld van grafische kunsten.  Drie dagen lang kan men kijken genieten en ook zelf proberen hoe boeiend grafiek is. Oktober is uitgeroepen tot maand van de grafiek. Landelijk wordt er door beurzen, exposities en workshops aandacht besteed aan de diversiteit van grafiek.

Stichting LingeW’art heeft een aantal bekende en boeiende grafisch werkende kunstenaars uitgenodigd hun werk tijdens de Grafiekmanifestatie Lingeprint te tonen. Dankzij de verschillende technieken die zij hanteren belooft het een boeiende manifestatie te worden. Naast demonstraties wordt er uitleg over de toegepaste technieken gegeven.

Ook zal men eindexamen leerlingen van het OBC Bemmel aan het werk kunnen bewonderen. Zij exposeren het werk dat zij op school maakten en laten het ontstaansproces van het drukken op stof zien.

Voor de kinderen is er zaterdagmiddag vanaf 13.30 een zeer bijzondere Japanse  kunstenaar, Akira Matsumoto, uitgenodigd. Hij laat de kinderen op zijn speelse en bijzondere manier kennis maken met zelf papier maken. Deze workshop  begint om 13.30 en eindigt om 16.00 uur. Deze workshop is gratis.

Zondag geeft kinderatelier De Juliaan van 14.00 tot 16.00 uur een workshop papieren tas bedrukken, ook deze workshop wordt gratis aangeboden.

De officiële opening van Grafiekmanifestatie Lingeprint  door wethouder Theo Janssen vindt plaats op vrijdag 21 oktober om 19.30 uur. Het duo Klezmoar zal voor een vrolijke muzikale toets zorgen. Ieder is van harte welkom!

Overige openingstijden zijn zaterdag van 10.30 tot 17.00 uur.

De manifestatie vindt plaats in de RAADZAAL in Huissen, Langekerkstraat 17 en is gratis toegankelijk.

Contact
Telefoon: 06-51417640
Adres: Langekerkstraat 17
Plaats: Huissen

Website Lingewart