Demo's van Lie-Nielsen en Record op vrijdag 21 april (met inschrijving)

Curtis Turner van Lie-Nielsen en Stuart Pickering van Record Power zijn een dag eerder aanwezig om workshop/demonstraties te geven. Deze zijn alleen met inschrijving te bezoeken.

Lie-Nielsen: class van 13.30 tot 16.30 uur. - deze sessie is vol!
Record: demo 1 van 14.00 tot 15.00 en demo 2 van 16.00 tot 17.00 uur.  

Lie-Nielsen: 

Op vrijdag 21 april 2017 bezoekt Curtis Turner van Lie-Nielsen ons in Arnhem. In de middag zal er een 'class' georganiseerd worden in een besloten groep. 

De bijeenkomst zal gegeven worden voor maximaal 20 personen. Deze workshop kunt u bijwonen door u hieronder aan te melden. De workshop duurt van 13.30 tot 16.30 uur. U dient tussen 13.00 en 13.15 uur aanwezig te zijn. 

De 'docent' komt uit Maine, Verenigde Staten en spreekt dus geen Nederlands, alleen Engels. De workshop zal dan ook in het Engels gegeven worden. 

Deze sessie is vol. U kunt zich niet meer inschrijven!

Locatie:
Baptist Arnhem
Vlamoven 32
6826 TN Arnhem 

Bekijk hier het YouTube kanaal van Lie-Nielsen.

Over Lie-Nielsen
In 1981 start Thomas Lie-Nielsen in Warren (Maine, Verenigde Staten) met de ambachtelijke productie van handgereedschappen. Het doel was en is topkwaliteit te vervaardigen en gereedschappen uit vervlogen tijden nieuw leven in te blazen. Gereedschappen die ondanks het feit dat zij hun nut hadden bewezen door hun aanvankelijke fabrikanten, zoals Stanley en Record, uit productie zijn genomen.

Lie-Nielsen heeft zich daarbij niet beperkt tot het klakkeloos kopiëren van de oude modellen: zij werden verbeterd en verfijnd en vervaardigd van zeer hoogwaardige materialen. Voor de body's van de schaven is, afhankelijk van het formaat van de schaaf, gekozen voor Ductile staal, dat zich kenmerkt door een zeer grote breukvastheid, of voor mangaan brons, dat zeer goed na te bewerken is, warm in de hand voelt, niet roest en een grote massa, die ook aan comfortabel werken bijdraagt, heeft. Naast schaven heeft Lie-Nielsen ook een collectie zagen, hak- en steekbeitels, slijphulpstukken en meer.

Record: 

Stuart Pickering komt vrijdag ochtend al naar Arnhem om in de middag aan een kleine groep specifieke uitleg te geven over de Record machines. Heeft u een machine en wilt u meer uitleg? Of overweegt u een Record machine? Schrijf u in en krijg extra aandacht.

Vrijdagmiddag 21 april geeft Stuart twee keer een presentatie/ demonstratie aan een groep van maximaal 8 personen, zodat u tijd heeft om uw vragen te stellen en alles te leren over de Record lintzaagmachines, draaibanken en chucks, vlak- en vandiktebanken. 

Aanwezige machines: Record BS 300 lintzaagmachine, PT 260 vlak- en vandiktebank, DML 320 houtdraaibank en chuck, stofafzuiging. 

Presentatie 1: vrijdag 21 april van 14.00 tot 15.00 uur

Presentatie 2: vrijdag 21 april van 16.00 tot 17.00 uur

U kunt zich niet meer inschrijven!

Graag tot dan!

Contact
Adres: Vlamoven 32
Postcode: 6826TN
Plaats: Arnhem