Zomercursussen van Ineke van der Blom

Heeft u nog geen plannen voor deze zomer? Wilt u graag een actieve en inspirerende vakantie? Bij ons in Marrum zijn nog enkele plaatsen vrij in de diverse cursussen in onze werkplaats.

Basiscursus meubelmaken - maandag 2 t/m vrijdag 6 juli 2012  (informeer of er nog plaatsen vrij zijn)
In deze cursus maakt u een meubel van begin tot eind. U begint met het maken van een eenvoudig ontwerp. Daarna realiseert u stap voor stap het plan. Op de laatste dag heeft u een zelfgemaakt object, dat u mee naar huis kunt nemen.
Tijdens de cursus raakt u vertrouwd met handgereedschap en, als u daarvoor kiest, kunt u ook leren werken met handmachines zoals de bovenfrees, de schuurmachine, de lamellofrees enz.

‘Eén plus één is drie’ - Maandag 23 t/m vrijdag 27 juli 2012
Een inspirerende week in een mooie omgeving. De rode draad is werken met hout en de technieken die daarbij horen. De aard van wat u maakt bepaalt u zelf tijdens de week en kan variëren van een meubel tot een beeldhouwwerk tot....
De begeleiding is gericht op het ontdekken van uw eigen mogelijkheden. Daarnaast krijgt u praktische informatie over technieken en hout.                                                                              
                                                                                            
Zomerwerkplaats – In de periode van 30 juli t/m 10 augustus 2012 (duur van de cursus is variabel en in overleg)
Deze cursus is voor iedereen die zin heeft om met meubelmaken (op z'n breedst) aan de slag te gaan.  U kunt in deze cursus een eigen project aanpakken. Maar ook is deze cursus geschikt voor als u de beginselen van het vak onder de knie wilt krijgen. 
U bepaalt zelf hoeveel dagen u een programma wilt volgen en of dat bijvoorbeeld drie dagen achter elkaar zijn, of vijf met af en toe een dag ertussen om de omgeving te verkennen, of twee weken na elkaar. Inschrijving is altijd vooraf. Informeer bij ons naar de mogelijkheden.

Binnen – buiten - maandag 20 t/m vrijdag 24 augustus 2012                                                                                                                      
Inspirerende 5-daagse cursus in de rust en weidsheid van Noord-Friesland en het Waddengebied. De technieken waar wij zoal mee werken zijn tekenen, schilderen en werken met hout.
De begeleiding van zowel de praktische en technische werkvormen, als het proces worden professioneel begeleid door: Ineke van der Blom en Ria van Alebeek.

Contact
Meer informatie vindt u op de website van Ineke van der Blom