Workshop lepel snijden januari 2019

Op zaterdag 19 januari organiseert Eemlepel een workshop lepel snijden bij Het Groene Huis in Amersfoort. De workshop vindt plaats in een fijn warm lokaal van het Groene Huis in Amersfoort. In één middag ga je lekker aan de slag met een vers stuk wilgen, berken en andere inheemse houtsoorten. Daarnaast nemen we speciale stukken hout mee van o.a. de Stadhuisbeuk waaruit je een speciale lepel kunt snijden. De Stadhuisbeuk is de 170 jaar oude rode beuk die afgelopen najaar bij het Stadhuis is gekapt, omdat deze ernstig was aangetast door de honingzwam.

We maken deze middag gebruik van een fijn lokaal in Het Groene Huis.
In de workshop lepel snijden komen naast veiligheid en mesvaardigheid ook verschillende mesgrepen voorbij. Ook leer je houtlezen: een taal die je nog vaak van pas kan komen.

Je werkt met het lepelmes en houtsnijmes van Morakniv, die beiden speciaal voor het lepel snijden zijn ontwikkeld. Na afloop van de cursus heb je de mogelijkheid om de messen waarmee je gewerkt hebt over te nemen voor een scherpe prijs, zodat je thuis verder kunt werken aan je vaardigheden en je lepelverzameling kan groeien. Daarnaast nemen we ook handig slijpmateriaal mee om je gereedschap scherp te houden.
Voor deze cursus is geen ervaring vereist.

De workshop is inclusief vers hout, gebruik van gereedschap en hakblok, koffie, thee en een stuk appeltaart.

Maximaal aantal deelnemers: 12
Minimum leeftijd: 12 jaar (onder begeleiding door ouder)

Contact
Adres: Schothorsterlaan 21
Postcode: 3822 NA
Plaats: Amersfoort

Meer informatie treft u op de website van Eemlepel