Workshop: Houtdraaien met Peter Peer maart en april 2022

Zelf ervaren wat houtdraaien nu écht is? Eindelijk een draaibank kopen, of zijn er nog twijfels? Op zoek naar duidelijke informatie en actieve begeleiding?

Peter Peer is een zeer ervaren houtdraaier. Op een kalme, maar zeer enthousiaste wijze leert hij u de beginselen van het houtdraaien. U leert veilig werken met de houtdraaibank en de gereedschappen. U heeft dit seizoen de keuze uit twee verschillende workshops: Introductie spindeldraaien en basis schaaldraaien. 

Introductie spindeldraaien

Spindeldraaien is het beginpunt voor elke houtdraaier. Peter demonstreert u hoe u van een balk een cilinder maakt en daar vormen in aanbrengt. De basis voor het maken van tafelpoten, toverstaffen, etc. Ga tijdens deze 3-uur durende interactieve workshop zelf aan de slag en ervaar hoe ontzettend leuk houtdraaien is! 

De workshops vinden plaats in de cursusruimte van onze winkel in Arnhem. U heeft de keuze uit verschillende dagen en tijdstippen. We werken met kleine groepen van maximaal 6 deelnemers.

Korte workshops introductie spindeldraaien
(PP1) Donderdag 24 maart van 9.30 uur tot ca. 12.30 uur - VOL
(PP2) Donderdag 24 maart van 13.30 uur tot ca. 16.30 uur VOL

(PP3) Vrijdag 25 maart van 9.30 uur tot ca. 12.30 uur - VOL
(PP4) Vrijdag 25 maart van 13.30 uur tot ca. 16.30 uur - VOL

(PP5) Zaterdag 26 maart van 9.30 uur tot ca. 12.30 uur - VOL
(PP6) Zaterdag 26 maart van 13.30 uur tot ca. 16.30 uur - VOL

Deze volledig verzorgde workshops zijn inclusief: hout, gebruik gereedschappen, koffie/thee en intensieve begeleiding!

Kosten:
€ 75, incl. btw per deelnemer.

Basis schaaldraaien

Als eerste laat Peter Peer u kennismaken met het houtdraaien door een mini-projectje spindeldraaien. Bij deze begintechniek loopt de nerf anders dan bij schaaldraaien. Een geschikt moment om een aantal belangrijke principes uit te leggen. Vanuit die basiskennis leert u vervolgens een eigen kom te maken. U leert ook alles over houtsoorten, het slijpen van uw gereedschappen en het schuren en afwerken van uw werkstuk. Ga tijdens deze interactieve dagworkshop zelf aan de slag en ervaar hoe ontzettend leuk het houdraaien is! 

De workshops vinden plaats in de cursusruimte van onze winkel in Arnhem. U heeft de keuze uit verschillende dagen en tijdstippen. We werken met kleine groepen van maximaal 5 deelnemers.

Dagworkshop basis schaaldraaien
(PP7) Donderdag 31 maart van 9.30 uur tot ca. 16.30 uur - VOL!
(PP8) Vrijdag 1 april van 9.30 uur tot ca. 16.30 uur - VOL!
(PP9) Zaterdag 2 april van 9.30 uur tot ca. 16.30 uur - VOL!

Deze volledig verzorgde workshops zijn inclusief: hout, gebruik gereedschappen, koffie/thee, lunch en intensieve begeleiding!

Kosten:
€ 175,- incl. btw per deelnemer.

Aanmelden:
Wilt u deelnemen aan één van de workshops, ‘bestel’ en betaal deze dan via onze webwinkel.

Afmelden:
Mocht u onverhoopt toch niet kunnen, meld u dan uiterlijk tot twee weken voor de workshop af. Dat kan per e-mail naar: support@baptist.nl. We retourneren u dan het volledige bedrag. Meldt u zich binnen twee weken voor aanvang af, dan brengen wij 50% van de workshopkosten in rekening.

Na deze workshop de smaak te pakken? Kies dan voor een vervolgcursus bij Peter. Kijk voor meer informatie over zijn cursussen op www.peterpeer.nl.

Bij aanmelding voor deze workshop gaat u ermee akkoord dat er foto's van u worden gemaakt. Deze foto's kunnen worden gebruikt voor promotionele doeleinden. Wilt u liever niet op de foto? Geef dit dan aan bij de desbetreffende medewerker.

Contact
Telefoon: 026-3512856
Adres: Vlamoven 32
Postcode: 6826 TN
Plaats: Arnhem

Workshops houtdraaien met Peter Peer