Van boom tot boog workshop

Aan de slag in het Oostermeintbos! Jongeren gaan aan het werk in dit bos van Staatsbosbeheer tussen Elst en Driel op 14 maart.

Ze worden deskundig begeleid door met name Michael Witjes en Tjerk Steenbergen. Zij willen laten zien wat je zoal met hout kan doen, Michael vanuit zijn passie voor natuur en landschap maar ook boogschieten, en Tjerk, vanuit zijn passie voor hout.

Ook de stichting  Overbetuwe Groen Natuurlijk (SOGN)  die als vrijwilligersgroep betrokken is bij het onderhoud van dit bos en de aanleg van fruitbomen en poel,  wil anderen hier graag mee laten kennismaken. 

Wat gaan we doen?

Voor jongens en meiden vanaf 8 jaar is er een workshop bomen zagen onder de deskundige  begeleiding van onder andere Tjerk, van Stout Hout. Eerst je eigen boom vellen en daarna aan de slag om van het hout onder begeleiding van twee bogenbouwers een boog te maken, of in ieder geval een begin er mee te maken om het verder thuis af te werken.

Om alvast wat gevoel voor het boogschieten te krijgen kun je ook een aantal pijlen op een doel af schieten.

Verder hebben we Cees Pronk, smid, met zijn veldsmidse die dag bereid gevonden om te laten zien hoe je gereedschap, nodig voor bosonderhoud, maakt en slijpt.

Ook kun je als een echte houthakker haardblokken kloven en hakken.

Tijdens de activiteiten wordt uitleg gegeven over de soorten bos, soorten hout en wat je er allemaal mee kunt doen. Zo werden van oudsher bossen aangelegd als gebruiksbossen: eikenhout werd gebruikt voor het maken van leer, essenhout voor stelen van bijvoorbeeld bezems. Maar ook om een boog van te maken wordt dit hout veel gebruikt. En dat willen we laten zien!

Zin in gekregen?

Kom dan op 14 maart, van 10 tot 14 uur.   

Het Oostermeintbos ligt schuin tegenover Langstraat 8, 6661NK Elst.  Ouders kunnen en mogen meehelpen. Trek stevige doe-kleding aan.

Voor koffie, thee en limonade wordt natuurlijk gezorgd!

Contact
Plaats: Elst

Meer informatie over 'Van boom tot boog'