Thomas Lie-Nielsen bezoekt Baptist voor Houtbewerkers

Op zaterdag 27 februari 2010 (10.00-16.00 uur) nodigt Thomas Lie-Nielsen u uit  bij zijn voorraadhoudende importeur van Nederland en België: Baptist voor Houtbewerkers. Thomas Lie-Nielsen wil deze dag graag met u kennis maken, van gedachten met u wisselen, u uitleg geven over de Lie-Nielsen producten of een Lie-Nielsen kalender 2010 voor u signeren!

In september 2009 was hij ook al bij ons. Voor ons was het erg leuk om het één en ander uit eerste hand te kunnen vernemen.  Maar nu komt Thomas Lie-Nielsen voor u!

Bekijk de beelden!De getoonde foto's in de film zijn gemaakt door Kees Duijs.

Wie is Thomas Lie-Nielsen
Als zoon van een botenbouwer die als enige van de familie al op jonge leeftijd naar Amerika emigreerde kwam Tommy in aanraking met houtbewerking, maar vooral met gereedschap.
 
Hij vertelde ons in september dat hij meer met het metaalwerk op de werf bezig was dan met de houtbewerking. Dit resulteerde er in dat hij in eerste instantie vanuit de behoefte aan goed gereedschap voor de botenbouw zich voor schaven begon te interesseren. Goede schaafmodellen werden in die tijd steeds minder gemaakt en de bestaande werden steeds meer als verzamelobject gekocht. Zo ontstond er een schaaf voor het schaven van de masten. Later is Thomas voor Garret Wade gaan werken en daarna is hij met zijn eigen productie begonnen. Op internet kun je daar meer over lezen. Aardig om te weten is, dat hij begon in een schuurtje op een bosbessenkwekerij.

Over Lie-Nielsen
In 1981 start Lie-Nielsen in Warren (Maine, Verenigde Staten) met de ambachtelijke productie van handgereedschappen. Het doel was en is topkwaliteit te vervaardigen en gereedschappen uit vervlogen tijden nieuw leven in te blazen. Gereedschappen die ondanks het feit dat zij hun nut hadden bewezen door hun aanvankelijke fabrikanten, zoals Stanley en Record, uit productie zijn genomen.

Lie-Nielsen heeft zich daarbij niet beperkt tot het klakkeloos kopiëren van de oude modellen: zij werden verbeterd en verfijnd en vervaardigd van zeer hoogwaardige materialen. Voor de bodies van de schaven is, afhankelijk van het formaat van de schaaf, gekozen voor Ductile staal, dat zich kenmerkt door een zeer grote breukvastheid, of voor mangaan brons, dat zeer goed na te bewerken is, warm in de hand voelt, niet roest en een grote massa, die ook aan comfortabel werken bijdraagt, heeft.

Contact
Plaats: Arnhem

Bekijk de producten van Lie-Nielsen!