The Green Cirle workshop weekend

Vrijdag 20 mei t/m 22 mei 2016

Workshops in de natuur
De activiteiten van The Green Circle vinden plaats in open ateliers in de natuur. Door deze setting kun je genieten van de rust en even uit het hectische leventje stappen. De workshop plekken zijn allemaal overdekt en vrij toegankelijk.

Midden op het terrein is een kampvuurplaats waar je lekker kunt uitrusten. Er zijn bossen en wandelmogelijkheden in de directe omgeving. Er is zelf een labyrint. Met lunchtijd wordt er een fantastische warme maaltijd geserveerd door onze Oerkok Theo de Gier en kun je even met je medecursist je eigen ervaringen delen.

The Green Circle is een buitenatelier voor ambacht en kunst. Een unieke samenwerking van verschillende vaklieden die door hun gedrevenheid en ervaring hun vak willen delen.

De volgende workshops zullen gegeven worden:
Vers Hout
Smeden
Manden vlechten
Beeldhouwen

Weekend workshop
In een weekend workshop gaan we aan de slag met de basis elementen van werken met vers hout. Je leert hoe je hout splijt, bewerkt met een trekmes en draait op een trapdraaibank.  In feite leer je de drie basis stappen om het verse hout vorm te geven. Ook kunnen er lepels of andere objecten uit hout gesneden worden. Wist je dat 90% van de uiteindelijke vorm van een lepel met een bijl wordt gevormd? Hoe houd je een bijl vast? Hoe laat je hem het best snijden in het hout? Welke beweging maak je met een trek mes? Allemaal kleine details die aan bod zullen komen tijdens een weekend workshop. Uiteindelijk ga je naar huis met een leuk krukje of gebruiksvoorwerp. Rust en ruimte zijn belangrijke elementen, nu begrijp je wat vershout bewerking inhoud en zult anders naar hout gaan kijken.

Accomodatie
Het natuurterrein van The Green Circle vindt plaats op het landgoed van De Zonnebloem. Hier kun je kamperen, er is een trekkershut te huur en je kan overnachten in een tipi! Voor grote groepen tot 20 personen kan de groepsaccomodatie gehuurd worden.

De Zonnebloem, Slingeweg 12/14, 7115 AG  Winterswijk-Brinkheurne.

Contact
Telefoon: 0543-514626
Adres: Hanekampweg 33B
Postcode: 7104 AW
Plaats: Winterswijk-Meddo

Website The Green Circle