The Green Circle Zomerkamp

Workshops in de Natuur - Zomerkamp 9 - 15 augustus 2015
Vers hout, Smeden, Beeldhouwen, Manden vlechten, Keramiek, Wol, Vilt en Kinderworkshop

The Green Circle, het Buitenatalier voor Ambacht en Kunst, organiseert in 2015 voor het eerst Oerkracht. Een zomerkamp voor jong en oud waarin veel verschillende workshops gevolgd kunnen worden. De workshops vinden plaats buiten op het natuurterrein van The Green Circle.

Een hele week zijn er verschillende workshops waaraan je mee kan doen. Er wordt gekookt op vuren, gekampeerd op het terrein en de voorzieningen zijn basic. Een echt avontuur dus!

De workshops worden geleid door deskundige en enthousiaste ambachtslieden en er wordt gewerkt met oer-oude gereedschappen. Het hele kamp ligt op het natuurterrein van De Zonnebloem. Op het terrein bevinden zich open ataliers te midden van wilde grasvlakten en water partijen.

Het programma is veelzijdig. Er is keuze uit verschillende workshops waaronder, vers hout, smeden, wilgen vlechten, beeldhouwen, keramiek, wol en vilt.Ook is er voor de kinderen een speciaal opgezette workshop. Eten doen we gezamelijk en 's avonds natuurlijk lekker bij een kampvuur.

The Green Circle
The Green Circle' is een buitenatelier voor ambacht en kunst. Verschillende Ambachtslieden komen hier samen, die door hun gedrevenheid en ervaring hun vak willen delen met anderen. Het initiatief van Daan de Leeuw om deze activiteiten te faciliteren hebben als doel om al deze ervaringen, zo basaal mogelijk te beleven. Hierdoor wordt het pad naar het uiteindelijke resultaat versterkt. Het gaat om de beleving, het leren van technieken, het proces en het doel erna toe. Zo probeert hij met verschillende activiteiten het bewustzijn en de relatie van de mens en natuur te bevorderen.

The Green Circle is in februari verhuisd naar een mooie nieuwe plek. Een terrein met veel meer mogelijkheden, op een prachtig landgoed tussen open velden en bossen.

Contact
Adres: De Slingeweg 12
Postcode: 7115 AG
Plaats: Winterswijk/Brinkheurne

Meer informatie
Facebookpagina The Green Circle