Tentoonstelling Herlevend Hout in de Walburgis in Arnhem

Van 29 juni t/m 15 september 2013 kunt u de tentoonstelling Herlevend hout in de Walburgis basiliek in Arnhem bezichtigen. Een expositie met werk van Holt, vereniging der noordelijke hoogdrukkers en houtsculpturen van houtvormgever Will Schropp.

Op vrijdag 28 juni 2013 om 19.00 uur wordt de tentoonstelling in de Walburgisbasiliek geopend door de heer Albert van der Weide. Hij is beeldend kunstenaar en voormalig directeur van de kunstacademie Minerva in Groningen.

Tijdens de opening zal Willy van Duyn vertellen over Holt en de techniek van de houtsnede. Het Betuws Blazersensemble speelt la Petite Symphonie van Charles Gounod (1818 – 1893). Er zal gezorgd worden voor een hapje en een drankje! 

Opening Walburgisbasiliek:
do t/m za 13.00 – 16.00
zo: 13:00 – 17:00

In het weekend van 7 en 8 september zullen op uitnodiging van Baptist voor Houtbewerkers een aantal houtbewerkers hun werk laten zien.

Er zijn objecten van Jos Martens , Gerard van Tuijl, Hans Wisselink, Gert-jan van Dunnewold, Maatschap Cramer & de Croon, Simon Barteling, Gerard van der Born,  leerlingenwerk  van de studenten van meubelmaker Hans Koot: Maria van Essen, Marc Schreurs en Marijn van der Gaag.

Elke zondag  om 15:00 uur is er een speciale activiteit, van concert tot demonstratie houtsnededruk.

De basiliek is tevens open ter bezinning en bezichtiging. Er is een schatkamer met voorwerpen uit de religieuze geschiedenis van Arnhem.

Adres:
Walburgisbasiliek
Walburgisplein 1
6811 BZ Arnhem

 

Contact
Website Walburgis
Website Vereniging Holt