Rondreizende tentoonstelling 1BOOM, De Steeg

1BOOM is een project waarbij een groot aantal vormgevers/kunstenaars een grote verscheidenheid aan producten/objecten laat zien, gemaakt van één boom. Natuur en cultuur gaan hand in hand. Traditioneel bosbeheer maakt moderne vormgeving mogelijk.

Na de openingstentoonstelling in oktober 2014 reist de expositie een jaar lang door het hele land en zal op tien verschillende plaatsen te zien zijn.

Van eik naar eindproduct
1BOOM is begonnen met een prachtige grote zomereik. De eik is onze meest veelzijdige inheemse hout-boom.
De boom stond in het Kooibos van landgoed Middachten, tussen Dieren en Rheden. Op 27 maart 2013 is 1BOOM geveld, verzaagd en te drogen gelegd. Ambachtslieden, ontwerpers en kunstenaars verwerken sinds die tijd het kwaliteitshout, maar ook de bladeren, takken, het schors en het zaagsel tot een rijk scala aan producten, die vanaf oktober 2014 worden tentoongesteld.

Ideëel doel
1BOOM is niet alleen een prachtige eik, het is een heel project. 1BOOM wil laten zien hoe belangrijk hout en bomen voor ons zijn, hoe belangrijk het is dat hout goed kan groeien, en hoeveel functionele en kunstzinnige dingen we kunnen maken van één boom. 1BOOM verbeeldt de waarde van onze bomen en het belang van goed bosbeheer.
1BOOM is van en voor iedereen die met bossen, en de verwerking van hout en bomen te maken heeft. 1BOOM richt zich op wie graag in bossen wandelt, interesse heeft in de natuur, en hecht aan een duurzame omgang met ons landschap.

Datum en locatie:
27 juni t/m 15 september 2015: Kasteel Middachten, De Steeg
Adres: Landgoed Middachten 3, 6994 JC De Steeg
Openingstijden: zondag - donderdag 10.30 - 16.30 u

Fotowedstrijd 1boom-tentoonstelling

Hoeveel inspiratie haal jij uit 1boom?

Maak een foto van ‘Hout op Middachten’ en win € 250,-

- Maak een foto die jij associeert met het 1boom-project.
Hout is een veelzijdige en hernieuwbare grondstof. Goed bosbeheer levert productie, natuur en recreatie. 1boom laat zien wat mogelijk is met hout.

- Zet die foto op facebook en op de facebookpagina van 1boom.nl: www.facebook.com/project1boom. Stuur vervolgens een mailtje naar aanmelden@1boom.nl. Vermeld je naam, de titel van je foto en evt. hoe jouw foto de boodschap van 1boom verbeeldt. En voeg de link naar jouw foto op facebook toe.

De actie loopt t/m zondag 13 september. Haal tot die dag zo veel mogelijk likes op. Wie de meeste likes heeft verzameld, wint €250,- te besteden bij Stichting Vormgeving in Hout of bij een van de deelnemers van het 1boom-project.

Tweede t/m zesde prijs: Het 1boomboek.

De organisatie mag je foto gebruiken voor promotie.

De uitslag (waarover geen correspondentie) wordt op 20 september bekend gemaakt op www.facebook.com/project1boom.

Voor meer inspiratie, kijk op:
www.1boom.nl
www.vormgevinginhout.nl
www.middachten.nl
www.facebook.com/project1boom

Contact
Ga naar de website van 1BOOM!