Open Dag Hout 2010

Op zondag 25 april zal in het Fries Congrescentrum in Drachten Open Dag Hout 2010 plaatsvinden!
Passie voor Hout: Open Dag Hout voor de 33e keer
 

De Open Dag Hout is een themadag waarop hout centaal staat. De Open Dag Hout wordt jaarlijks, steeds op een andere plaats in Nederland, gehouden. De manifestatie zal deze keer plaatsvinden op 25 april 2010 in het Fries Congrescentrum te Drachten. Baptist voor Houtbewerkers is er bij!

De Open Dag Hout wordt al jaren door een groep enthousiaste vrijwilligers georganiseerd. Samen met 80 tot 100 exposanten uit binnen- en buitenland zullen zij voor meer dan 3000 vierkante meter houtplezier zorgen. De bezoekers maken kennis met ambachtslieden, kunstenaars en hobbyisten. Zij laten prachtige houtproducten zien, geven demonstraties en desgewenst uitleg.

De veelzijdigheid van het materiaal HOUT, de kleuren en de strucktuur van de verschillende houtsoorten met elk hun eigen uitstraling komen tot uitdrukking in sieraden, muziekinstrumenten, meubels, beelden, schalen en nog veel meer gebruiks- en siervoorwerpen. Er zullen vele bijzondere houtsoorten te zien zijn alsook houtmonstercollecties en afwerkingsmogelijkheden. Wellicht komt u dit jaar net die ene houtsoort tegen waarnaar u al jaren op zoek bent!

Exposanten zullen ook voorlichting geven over bomen en bosbeheer en er zullen cursussuen, boekwerken en gereedschappen aangeboden worden.

Bezoekers kunnen elkaar in een gemoedelijke sfeer vinden in hun gezamelijke interesse voor hout. Leeftijd is nooit een belemmering, jong geleerd is oud gedaan! Daarom is er speciaal voor de kinderen ( en oudere leergierigen ) een timmerhoek waar onder begeleiding getimmert mag worden dat het een lieve lust is.

Kortom, de Open Dag Hout, die wilt u toch niet missen?

Baptist voor Houtbewerkers is er bij!

Openingstijd:
10.00-17.00 uur

 
Entree:
Volwassenen: € 6,-
65+: € 3,50
Kinderen 2-12 jaar: € 2,-

Parkeren is gratis!
 
Fries Congrescentrum
Oprijlaan 3
9205 BZ Drachten

Contact
Adres: Secretariaat Open Dag Hout, Postbus 30280
Postcode: 1303 AG
Plaats: Almere

Bezoek de website!
Stuur een e-mail!