Open Dag Hout 2007

Op zondag 18 november zal in de Stadssporthal achter het Willem II stadion Open Dag Hout 2007 plaatsvinden!

Passie voor hout: Open Dag Hout

De Open Dag Hout is een themadag waar hout centraal staat en ieder jaar in een andere plaats in Nederland gehouden wordt. Deze manifestatie met internationale allure vindt dit jaar op 18 november in de Stadssporthal te Tilburg plaats. De dag wordt georganiseerd door een groep enthousiaste vrijwilligers. Samen met 80 tot 100 exposanten uit binnen- en buitenland zullen zij voor veel houtplezier zorgen. 

U maakt kennis met ambachtslieden, kunstenaars en hobbyisten. Zij laten hun houten producten zien, geven desgewenst uitleg en sommigen geven demonstraties. De veelzijdigheid en het gebruik van het materiaal hout, de kleuren van de verschillende houtsoorten met hun eigen uitstraling komen tot uitdrukking in bijvoorbeeld sieraden, muziekinstrumenten, meubels, beelden, schalen en vele andere gebruik- en siervoorwerpen. Door verschillende exposanten wordt er voorlichting gegeven over bomen en bosbeheer en er worden cursussen, boeken en gereedschappen aangeboden.
Leeftijd is niet van belang. Jong geleerd is tenslotte oud gedaan. Daarom is er voor de kinderen een timmerhoek ingericht waar naar hartenlust getimmerd kan worden. Aan het eind van de dag kunnen de fraaie werkstukken mee naar huis. Ook dit jaar is de bekendste professionele klusser van de televisie Dennis Mulder weer de hele dag aanwezig om de kinderen te begeleiden.

Kortom deze Open Dag Hout kunt u niet ongemerkt voorbij laten gaan.

Openingstijd:
10.00-17.00 uur
Entree:
Volwassenen: € 5,-
65+: € 3,50
Kinderen 2-12 jaar: € 2,-
 
Stadssporthal
Goirleseweg 44
5026 PC Tilburg
 
Secretariaat Open Dag Hout
Postbus 30280
1303 AG ALMERE
e-mail: info@opendaghout.nl
website: www.opendaghout.nl