Open Dag Hobbycentrum De Liemers 2012

Zaterdag 6 oktober 2012 is onze jaarlijkse terugkerende Open Dag.

Op deze dag laten wij aan de inwoners van de Liemers zien wat er zoal door onze leden van het Hobbycentrum gemaakt wordt.
Dit jaar staat de open dag in het teken van:

Werken met steen is 'Steengoed!'

Natuursteen wordt veelal gebruikt als bestrating of als decoratie in de tuin. Maar met natuursteen kun je ook mooie en creatieve dingen maken. De soorten natuursteen die de beeldhouwer ter beschikking staan zijn zeer uiteenlopend en op verschillende manieren ontstaan.

Dit uit zich in een grote variatie van hardheid, kleuren, manier van bewerking en uiteindelijk in de uitstraling van het beeld dat gemaakt wordt. De steensoorten waar in het Hobbycentrum mee gewerkt wordt, behoren tot de zachtere steensoorten zoals speksteen, albast en serpentijn. Deze steensoorten zijn gemakkelijk met een guts, vijl of schuurpapier te bewerken.
Op deze open dag laten wij zien wat er zoal gemaakt kan worden. Tevens is er een uitgebreid expositie van de reeds gemaakte werkstukken.

Met informatie, presentatie, voorbeelden en boeken willen wij onze bezoekers op deze dag laten zien wat de mogelijkheden zijn om in ons atelier te kunnen maken.

Uiteraard laten wij op deze dag ook de andere creatieve uitingen zien zoals Oostenrijks en Fries houtsnijwerk, houten beelden maken en uiteraard schilderen met verschillende technieken.

Ook kunt u uitvoerig kennis maken met de vele mogelijkheden van onze machinale houtwerkplaats; een fantastische werkplek voor de echte doe-het-zelver.

U vindt ons aan de Marconistraat 20 in Zevenaar, bij het parkeerterrein van OBW.

Kom eens kijken, u bent van harte welkom op zaterdag 6 oktober van 10 tot 16 uur.

Contact
Telefoon: 0316 - 342510
Adres: Marconistraat 20 (bij parkeerterrein OBW)
Postcode: 6902 PC
Plaats: Zevenaar

Bezoek de website!