Middachten expositie: Bomen binnen bomen buiten

Landgoed Middachten wordt omringd door bos. Al eeuwen terug werden bomen geplant, ook voor houtoogst en optimale benutting van hout van eigen bodem. Een recent voorbeeld is de vernieuwing van het brugdek over de gracht met hout uit eigen bos en gemaakt door de timmerman van Middachten. Elke zondag is er een presentatie van een deelnemende exposant.

Etsen van Reinder Homan

Op een lichte bries verlaten de eerste kelkbladeren de magnolia, de ooievaars klepperen op de hoge schoorsteen, karpers trekken hun trage spoor door de reflectie van het kasteel. Het is voorjaar op Middachten wanneer Reinder Homan besluit om dit landgoed op de etsplaat vast te leggen.

Gekend van zijn ragfijne natuuretsen (zijn werk is vertegenwoordigd in de collecties van o.a. het Rijksprentenkabinet, Boymans van Beuningen, Rembrandthuis, Haags Gemeente Museum en het Drents Museum) houdt Reinder Homan zich de laatste jaren ook bezig met het portretteren van buitenplaatsen en landgoederen. Deze bijzondere plaatsen, waar historie, natuur, botanie en landschapsarchitectuur elkaar ontmoeten vormen een ware schatkamer voor hem. Vele bijzondere buitenplaatsen zijn reeds door hem vereeuwigd. Dat in deze reeks het imposante Middachten niet mag ontbreken is duidelijk.

Zondag 13 augustus is Reinder Homan zelf aanwezig voor een etsdemonstratie.

Kunstwerken van vormgevers in hout

De boerderijen van Middachten leveren producten evenals het bos. Rond het kasteel, in de tuin, in de paardenstallen en op het plankier zijn bomen van binnen en buiten te zien. Een veelzijdige tentoonstelling van hedendaagse kunst en vormgeving. De boom is te herkennen op een verrassende manier. Ook vandaag worden de vormgevers in hout nog geïnspireerd door bomen. Deze kunstwerken zijn terug te vinden in hedendaagse meubels, beelden, etsen en andere objecten die geëxposeerd worden (1 juni – 29 september).

De expositie ‘Bomen binnen bomen buiten’ is een samenwerking van Landgoed Middachten en Stichting Vormgeving in Hout. Elke zondag van de zomer van 2017 zijn er vormgevers in hout aanwezig. Kijk op www.vormgevinginhout.nl of hieronder welke kunstenaar welke zondag aanwezig is.

Het programma van de kunstenaars (onder voorbehoud):

datum deelnemers Stichting Vormgeving in Hout
4/5 juni: Rens/KopsHout
11-jun Jos Bregman
18-jun Suzan Doornbos/ Ineke van der Blom
25-jun Lukas de Croon/ Otto Koedijk
2-jul Peter Deij/ Luitgard Schultz
9-jul Rens Bitterling
16-jul Patrick Assink / Bart Bisscheroux
23-jul Marjolein Markink
30-jul Jos Bregman
6-aug Bart Ensing
13-aug Johan Muis / Reinder Homan
20-aug  Jelmer van der Sluis / Otto Koedijk
27-aug Martine Kramer / Roel Berg
3-sep Floris Brasser
10-sep Bart Ensing
17-sep Peter Deij
24-sep Luitgard Schultz

Contact
Telefoon: 026-4952186
Adres: Landgoed Middachten 3
Postcode: 6994 JC
Plaats: De Steeg

Website expositie