Lepelfeest 2023

In de traditie van succesvolle buitenlandse lepelfestivals zoals Täljfest in Zweden, Spoonfest in Engeland, Greenwood Fest in Amerika en Spoon Jam in Australië is er Lepelfeest. Na succesvolle edities in 2018, 2019, 2021 en 2022 komt er ook een Lepelfeest 2023; het Nederlandse lepelfestival voor vershoutbewerkers. Dit jaar is een extra speciale editie omdat het 5-jarige houten lustrum gevierd wordt.

Wederom slaan ze voor het Lepelfeest de tenten op in het Kuinderbos in de Noordoostpolder en vullen het met een rijk aanbod aan workshops, technieken, clinics, en presentaties. 

Het snijden van lepels is echt geweldig om te doen! Uit een vers geoogst stukje hout maakt u met bijl en mes de meest bijzondere lepels. Eetlepels, kooklepels, spatels en een klein lepeltje voor in de suikerpot. U leert op Lepelfeest alles over de betoverende wereld van het Ambacht van lepelsnijden. Tijdens de workshops leert u snijtechnieken met het mes en haktechnieken met de bijl.

En dan begint het!

In een breed aanbod leert u van alles over vormgeving, afwerking, houtsoorten en gereedschappen. Ter plaatse zijn messen en bijlen te koop. Tijdens de workshops kunt u gebruikmaken van de gereedschappen van de workshopleiders (u heeft er dus zelf geen nodig, u kunt het lenen).

Er wordt gewerkt in kleine groepen van maximaal 10 mensen. In de workshops voor beginners (maar zeker ook bij de gevorderde snijders) wordt uitgebreid aandacht besteed aan veiligheid. Er wordt immers gewerkt met vlijmscherp gereedschap.

Contact
Adres: Hopweg 21
Postcode: 8314 PX
Plaats: Bant

klik hier voor meer informatie over het Lepelfeest!