Lepelfeest 2021

In de traditie van succesvolle buitenlandse lepelfestivals zoals Taljfest in Zweden, Spoonfest in Engeland, Greenwoodfest in Amerika en SpoonJam in Australie is er Lepelfeest. Na succesvolle edities in 2018 en 2019 komt er ook een Lepelfeest 2021; het Nederlandse lepelfestival voor (vers)houtbewerkers. We slaan onze tenten op in de bosrijke omgeving van Landgoed Welna op de Veluwe bij Epe en vullen het met een rijk aanbod aan workshops, technieken, clinics, en presentaties.

Het snijden van lepels is echt geweldig om te doen! Uit een vers geoogst stukje hout maakt u met bijl en mes de meest bijzondere lepels. Eetlepels, kooklepels, spatels en een klein lepeltje voor in de suikerpot. U leert op Lepelfeest alles over de betoverende wereld van het Ambacht van lepelsnijden. Tijdens de workshops leert u snijtechnieken met het mes en haktechnieken met de bijl.

En dan begint het!

In een breed aanbod leert u van alles over vormgeving, afwerking, houtsoorten en gereedschappen. Ter plaatse zijn messen en bijlen te koop. Tijdens de workshops kunt u gebruikmaken van de gereedschappen van de workshopleiders (u heeft er dus zelf geen nodig, u kunt het lenen).

Er wordt gewerkt in kleine groepen van maximaal 10 mensen. In de workshops voor beginners (maar zeker ook bij de gevorderde snijders) wordt uitgebreid aandacht besteed aan veiligheid. We werken immers met vlijmscherp gereedschap.

Contact
Adres: Soerelseweg 11 A
Postcode: 8162 PB
Plaats: Epe

Vind meer informatie op Lepelfeest.nl