Het Nederlands Kampioenschap Hutcraft!

Voor komende augustus organiseert Rutger Verhagen het Nederlands Kampioenschap Hutcraft! Dit doet hij in samenwerking met onder andere Sportbedrijf Arnhem, diverse andere gemeenten, Baptist Arnhem, stichting Elver en andere sponsoren.

Tijdens dit N.K is het de bedoeling dat kinderen hutten gaan bouwen in hun eigen leefomgeving. Ze bouwen in de parken, plantsoenen, bossen en tuinen in hun eigen buurt. Bewijs van deelname, waarmee kans wordt gemaakt op toffe prijzen, gebeurt door foto's en filmpjes te uploaden op sociale media (TikTok, Instagram, Facebook) met de #Hutcraft. Deelnemen is helemaal gratis!

Kinderen kunnen de gehele maand augustus bouwen aan hun hut, op 31 augustus worden de 10 winnaars bekend gemaakt. Deze 10 winnaars komen met elkaar battelen op zondag 12 september in Arnhem, naast de prijs die ze dan in ontvangst nemen strijden ze die middag om te bepalen wie de absolute Nederlands Kampioen Hutcraft! is.

Op voorhand worden er 200 houten boxen verspreid met daarin leskaarten en allerlei materialen die huttenbouwen voor kinderen gemakkelijker maken, de Hutcraftboxen. Deze boxen komen terecht bij buurtsportcoaches, welzijnswerkers, speeltuinmedewerkers enzovoorts. Zo krijgen zij letterlijk het gereedschap in handen om kinderen het gehele jaar door lekker creatief buiten te laten spelen. De financiering en/ of materialen hiervoor worden via Crowdfunding en sponsoren opgehaald.

Wilt u ook bijdragen? Dat kan via Gofundme.

Contact
Lees verder op Hutcraft.nl