Expositie Studenten Artez Arnhem bij Baptist Gebouwbeslag

Studenten Artez Arnhem vrije kunst exposeren bronzen deurkrukken in Baptist Gebouwbeslag Arnhem - zaterdag 2 juni t/m zaterdag 28 juli 2007.
 
Voor het vak 'ruimtelijk' kregen de studenten de opdracht om een deurkruk te bedenken en deze in brons te gieten. Op deze wijze leerden zij het brons-gietproces. Het invormen en gieten gebeurde in de Olifant te Nijmegen onder begeleiding van docent 'ruimtelijk' Carel Lanters en de beheerder van de Olifant Daan van Neervoort.
 
Het gegeven dat de deurkruk een object in huis is dat het meest wordt aangeraakt was voor veel studenten een aanleiding. Soms vriendelijk en prettig in de hand liggend, maar soms ook confronterend en afstotend. Het is per slot van rekening een vrije kunst afdeling.
 
De objecten worden, zeer toepasselijk, tentoongesteld bij Baptist Gebouwbeslag waar de etalages zijn vrijgemaakt. Zodoende zijn de objecten zowel overdag als ‘s nachts te bekijken. Overdag, tijdens de openingsuren van de winkel, kan men ze uiteraard in de hand nemen.
 

De studenten die meewerkten aan dit project zijn:
Brechtje Horsten, Kjell Weewer, Marcel Blom, Peggy Minkelen, Thijs Rutten, Yette Rohde, Clemence Lamiaux, Daniela Schwabe, Jeannoux van Deijck, Jenn Harris, Jeroen Rynders, Niek Audenaerd, Rebecca Wassermann, Tim Houtenbos, Victor Baltus, Judith Reintke, Martijn Bentum, en Rosa Herzberg.

Tijdens winkelopeningstijden van di t/m za en daarbuiten in de etalages.