Expositie '780˚C' Aluminium Gebouwbeslag studenten ArtEZ bij Baptist Gebouwbeslag

Studenten van de Kunsthogeschool ArtEZ Fine Art Arnhem exposeren van vrijdag 29 april t/m zaterdag 28 mei 2011 in aluminium gegoten objecten bij Baptist Gebouwbeslag in Arnhem.
 
De opening heeft plaatsgevonden op donderdag 28 april vanaf 18.00 uur. Het 'live' gieten dat gepland stond voor de opening heeft helaas niet plaats kunnen vinden in verband met de regen. Wel is de mal voor de aluminium stoeptegel gemaakt en deze wordt later bij De Olifant in Nijmegen gegoten!
 
Bekijk de video om te zien hoe de aluminium objecten tot stand komen:
 
 
De studenten ontwerpen en vervaardigen de aluminium objecten in het kader van hun lessen 'Beeldhouwen'. In samenwerking met Baptist is er gekozen voor het thema 'Aluminium Gebouwbeslag'. De objecten worden dan ook allemaal in aluminium gegoten en zijn in meer of mindere mate geschikt om te bevestigen in of aan een gebouw. Aan het project doen circa 20 studenten mee wat zal leiden tot een diverse collectie, van bijvoorbeeld een object voor de voordeur, op de schoorsteen of iets om de jas aan op te hangen. Gezien de vorige exposities met 'Geheim Gereedschap' en 'Bronzen Deurkrukken' levert dit functionele, maar vooral ook creatieve ontwerpen op!
 
Evenals voorgaande jaren heeft het gieten van de objecten plaatsgevonden in kunstenaarscentrum De Olifant te Nijmegen. Op dinsdag 19 april hebben de studenten de mallen gegoten. Tijdens het gieten bereikt het aluminium een temperatuur van circa 780º. De opdracht is ontstaan door een samenwerking tussen Baptist en docent Carel Lanters. 
 
De tentoonstelling is tijdens openingstijden te bewonderen bij Baptist Gebouwbeslag en ook buiten openingstijden in de etalage.
 
Bekijk en lees meer over de expositie 'Geheim Gereedschap' in 2009.
 
Bekijk en lees meer over de expositie 'bronzen deurkrukken' in 2007.
 
Studenten:
Anan Striker, Cindy Lesman, Rosa Helldorfer, Maarten Hoogendijk, Marvin Wacht, Willeke van Ravenhorst, Jacqueline Arnold, Jantine Derksen, Suzanne van der Ploeg, Michiel van der Werf, Niklas van Woerden, Ward Blokland, Jochem J Esser, Lin Gerritse, Romy Lammerse, Zoe van Horen, Stephanie Hoekstra, Stijn Coetsier, Jirina van Rossum en Maya Ramakers.
 
Zie hiernaast enkele foto's van de opening:

Contact
Telefoon: 026 4459038
Adres: Koningsplein 13
Postcode: 6811 BV
Plaats: Arnhem

Bezoek de website van ArtEZ Fine Art Arnhem