Demo Dag Houtsnijden en Pyrografie

Op zaterdag 24 september 2011 vindt er bij Baptist voor Houtbewerkers van 10.00 tot 16.00 uur een Demo Dag plaats met twee houtbewerkers: Ivan Govaerts uit Mechelen (België) wilt u graag kennis bijbrengen over pyrografie en Gerard van Tuijl zal in de winkel gaan houtsnijden. U bent van harte welkom!
 
De demonstraties worden in de winkel van Baptist voor Houtbewerkers gehouden. U bent de gehele dag welkom om te kijken, luisteren en vragen te stellen aan deze demonstrateurs.
 
Graag tot dan. En de koffie staat klaar!
 
De demonstratie vindt plaats in de winkel en is dan ook de gehele dag vrij toegankelijk. Wij vinden het wel prettig om te horen als u verwacht te komen. U kunt bijvoorbeeld even een email sturen naar info@baptist.nl
Ivan Govaerts beoefent pyrografie. Dit is het inbranden van tekeningen in natuurlijke materialen zoals hout, leder, papier, enz. Als autodidact is hij hier al mee bezig sinds 2000. Als creatieve duizendpoot maakt hij de houten voorwerpen, die hij voorziet van ornamenten en tekeningen.
 
Graag demonstreert Ivan zijn techniek tijdens zijn tentoonstellingen. In de loop der jaren heeft Ivan zich een eigen stijl aangemeten hoewel hij zeker niet in een apart hokje geduwd wilt worden. Onderwerpen zoals de natuur en Fantasy zijn hem vertrouwd en hiermee tracht hij reactie te brengen tegen de oprukkende abstracte wereld.

Hij maakt ook objecten op bestelling aan de hand van een specifiek onderwerp of foto. Meer info hierover en over deze unieke kunstvorm kunt u vinden op zijn website www.woodcreator.be.
Beelden in hout, in steen of in klei, heerlijk om mee bezig te zijn.
 
Eind 1999 heeft Gerard van Tuijl voor het eerst een beitel in het hout gezet en is sindsdien regelmatig te vinden in zijn eigen atelier. In 2000 is Gerard begonnen met het snijden van panelen, acanthusbladen (hij legt graag uit wat dat is tijdens de demo dag) en bloemen. In de daaropvolgende jaren heeft hij zich steeds verder toegelegd op het maken van beelden.
 
Oefening baart kunst is een algemeen gezegde, maar enige vorm van scholing is onontbeerlijk. Voor Gerard is dat een scholing bij de toonaangevende Schnitzschule Geisler Moroder in Oostenrijk. Een intensieve en zeer leerzame opleiding waar de kneepjes van het vak bijgebracht worden door vakbekwame docenten.
Deze opgedane kennis ziet u terug tijdens de Demo Dag op zaterdag 24 september!
 
Meer informatie over Gerard en zijn werk vindt u op www.gerardvantuijl.nl.