Demo Dag Handbogen Maken

Op zaterdag 30 oktober 2010 organiseert Baptist voor Houtbewerkers een demonstratie dag in Arnhem over het zelf maken van handbogen. Het maken van een handboog en de pijlen is een specialisatie binnen het ambachtelijk houtbewerken.


 

Twee traditionele bogenbouwers zullen aanwezig zijn bij Baptist van 10.00 tot 16.00 uur. Simon van der Heijden en Jan van der Veen demonstreren u hoe een handboog gemaakt kan worden. Jan is auteur van het boek ‘Houtkoorts, zelf een handboog maken’ en maakt traditionele handbogen uit één stuk. Vindt hij bijvoorbeeld een geschikte tak in het bos, dan kan hij daarmee aan de slag. Simon gaat u ook uitleggen hoe u op een relatief eenvoudige manier een eigen handboog kunt maken, maar hij is ook specialist in het maken van zeer verfijnde hand- en kruisbogen.
 
Behalve dat u op deze dag veel kunt leren over het maken van handbogen, kunt u deze ook zelf proberen. Er zal een korte schietbaan aanwezig zijn zodat u zelf de pijl en boog ter hand kunt nemen en een schot kunt lossen!

U bent deze dag van harte welkom in de winkel! De toegang is vrij, maar wij stellen het op prijs wanneer u van te voren aangeeft of u van plan bent te komen. Dan zorgen wij dat er voldoende ruimte en koffie is!

Interessante producten voor bogenbouwers zijn:
- boek: Jan van der Veen, Houtkoorts, zelf een handboog maken
- boeken: Tim Baker e.a., The Traditional Bowyer’s Bible, volume 1, 2 en 3
- Veritas spookschaaf
- Kunz verstelbare spookschaaf
- Stanley blokschaafje #102
- Lie-Nielsen blokschaafje #102
- Pfeil trekmes
- Flexcut trekmes
- Microplane rechthoekige rasp 200mm
- Microplane rechthoekige rasp 77 mm
- Bahco schraapstaal
- schuurrol 25 mm
- (meubelmakers)bankschroef

Contact
Telefoon: 026 4451644
Adres: Beekstraat 30
Postcode: 6811 DW
Plaats: Arnhem

Bezoek de website van Simon van der Heijden!
Bezoek de website van Jan van der Veen