Demo dag en workshop Lie-Nielsen

Op dinsdag 15 november 2016 bezoekt Deneb Puchalski van Lie-Nielsen ons in Arnhem. In de ochtend zal er een workshop georganiseerd worden in een besloten groep en 's middags bent u allen van harte welkom om Deneb te spreken en vragen te stellen over de Lie-Nielsen producten. 

Deneb Puchalski geeft in de ochtend een workshop voor maximaal 20 personen. Deze workshop kunt u bijwonen door u hieronder aan te melden. De workshop duurt van 9.30 tot 12.30 uur. U dient tussen 9.00 en 9.15 uur aanwezig te zijn. 

In de middag is Deneb in de winkel aanwezig en staat hij u graag te woord over de Lie-Nielsen producten en over houtbewerking in het algemeen. Probeer eens een schaaf of stel uw vraag! Iedereen is in de middag welkom!

Deneb Puchalski komt uit Maine, Verenigde Staten en spreekt dus geen Nederlands, alleen Engels. De workshop zal dan ook in het Engels gegeven worden. 

Aanmelden voor de workshop?
Dinsdag 15 november 2016 van 9.30 tot 12.30 uur geeft Deneb een workshop voor maximaal 20 personen. U kunt kosteloos deelnemen aan de workshop, maar u dient zich wel van te voren aan te melden. De bevestiging wordt u verzonden op basis van binnenkomst van uw aanmelding. U kunt u aanmelden door een mail te sturen naar titus@baptist.nl. 

De workshop zit vol.

Locatie:
Baptist Arnhem
Vlamoven 32
6826 TN Arnhem 

Wie is Deneb Puchalski
Deneb Puchalski is al vele jaren werkzaam bij Lie-Nielsen en reist de wereld over om Lie-Nielsen te vertegenwoordigen en demonstreren. Hij is te zien op vele DVD's van Lie-Nielsen en op hun YouTube kanaal. 

Bekijk hier het YouTube kanaal van Lie-Nielsen.

Bekijk en leer meer over Deneb Puchalski.

Over Lie-Nielsen
In 1981 start Thomas Lie-Nielsen in Warren (Maine, Verenigde Staten) met de ambachtelijke productie van handgereedschappen. Het doel was en is topkwaliteit te vervaardigen en gereedschappen uit vervlogen tijden nieuw leven in te blazen. Gereedschappen die ondanks het feit dat zij hun nut hadden bewezen door hun aanvankelijke fabrikanten, zoals Stanley en Record, uit productie zijn genomen.

Lie-Nielsen heeft zich daarbij niet beperkt tot het klakkeloos kopiëren van de oude modellen: zij werden verbeterd en verfijnd en vervaardigd van zeer hoogwaardige materialen. Voor de body's van de schaven is, afhankelijk van het formaat van de schaaf, gekozen voor Ductile staal, dat zich kenmerkt door een zeer grote breukvastheid, of voor mangaan brons, dat zeer goed na te bewerken is, warm in de hand voelt, niet roest en een grote massa, die ook aan comfortabel werken bijdraagt, heeft. Naast schaven heeft Lie-Nielsen ook een collectie zagen, hak- en steekbeitels, slijphulpstukken en meer.