Cursus Meubelmaken met de WoodRat 2019

Veel houtbewerkers gebruiken een mal om de frees op de juiste manier te geleiden om het fijne werk te doen. Het maken van mallen neemt vaak meer tijd in beslag dan het werkstuk waar het uiteindelijk om gaat. Het doel van de WoodRat is om het hout en de frees vast te houden. Er hoeft geen enkele mal aan te pas te komen om de frees veilig in de juiste richting door het hout te laten gaan. De WoodRat geleidt de frees onder een precieze hoek voorwaarts en achterwaarts door het hout dat er aan de onderzijde aan vastgeklemd is.

Met behulp van de WoodRat kunnen veel houtverbindingen gemaakt worden. En meestal sneller en nauwkeuriger dan op andere manieren. Meubelmakerij Passen & Meten biedt tweedaagse cursussen waarin Meubelmaken met de WoodRat centraal staat!

Daarnaast geven ze het gehele jaar door vele andere houtbewerkingscursussen. Bekijk het volledige cursusaanbod op de website van Meubelmakerij Passen & Meten!

Tweedaagse cursus Meubelmaken met de WoodRat
Tevens kun je de freesmachine volledig onder controle houden, terwijl je het hout er langs leidt. Binnen bepaalde grenzen, kun je met de WoodRat elk stuk hout onder bijna iedere gewenste hoek bewerken. Met behulp van de WoodRat kunnen veel houtverbindingen gemaakt worden. En meestal sneller en preciezer dan op andere manieren. De WoodRat is een heel geschikt middel om de volgende houtverbindingen te maken: pen- en gatverbindingen, halfhoutverbindingen, verbindingen met deuvels, lip- en/of tandverbindingen en meerdere soorten zwaluwstaartverbindingen.

Voor wie?
Deze cursus is geschikt voor iedereen die de cursus ‘Bovenfrees’ heeft gevolgd of ervaring hebben in het houtbewerken met de bovenfrees. Men moet goed op de hoogte zijn van de bewerkingsmogelijkheden van de bovenfreesmachine.

Contact
Telefoon: 06-16249672
Adres: Bloemenksweg 35, Gebouw 5
Postcode: 7383 RN
Plaats: Voorst

Website Passen en Meten