Bezoek en class Lie-Nielsen

Lie-Nielsen komt weer naar Baptist Arnhem! Curtis Turner brengt op vrijdag 15 september 2017 een bezoek aan ons en geeft 's middags een lezing ('class'). U bent van harte welkom om Curtis te spreken en vragen te stellen over de Lie-Nielsen producten.

Curtis komt uit Texas, Verenigde Staten en spreekt geen Nederlands, alleen Engels. De lezing zal dan ook in het Engels gegeven worden.

Wie is Curtis Turner
Curtis Turner uit Texas, VS, is al zo'n 10 jaar werkzaam bij Lie-Nielsen en reist de wereld over om Lie-Nielsen te vertegenwoordigen en hun producten te demonstreren. 

Over Lie-Nielsen
In 1981 start Thomas Lie-Nielsen in Warren (Maine, Verenigde Staten) met de ambachtelijke productie van handgereedschappen. Het doel was en is om topkwaliteit te vervaardigen en gereedschappen uit vervlogen tijden nieuw leven in te blazen. Gereedschappen die ondanks het feit dat zij hun nut hadden bewezen door hun aanvankelijke fabrikanten, zoals Stanley en Record, uit productie zijn genomen.

Lie-Nielsen heeft zich daarbij niet beperkt tot het klakkeloos kopiëren van de oude modellen: zij werden verbeterd en verfijnd en vervaardigd van zeer hoogwaardige materialen. Voor de body's van de schaven is, afhankelijk van het formaat van de schaaf, gekozen voor Ductile staal, dat zich kenmerkt door een zeer grote breukvastheid, of voor mangaan brons, dat zeer goed na te bewerken is, warm in de hand voelt, niet roest en een grote massa, die ook aan comfortabel werken bijdraagt, heeft. Naast schaven heeft Lie-Nielsen ook een collectie zagen, hak- en steekbeitels, slijphulpstukken en meer.

Contact
Telefoon: 026-4451644
Adres: Vlamoven 32
Postcode: 6826 TN
Plaats: Arnhem