Baptist Test en Demo Dag: zaterdag 8 april 2017

Dit voorjaar zijn er weer twee Test en Demo Dagen bij Baptist! Twee dagen waar fabrikanten, cursuscentra en klanten zich bij ons gaan presenteren. U bent van harte welkom!

De twee demo dagen zijn op zaterdag 8 april en zaterdag 22 april. 

Programma zaterdag 8 april 2017:

Op deze dag zullen de houtdraaigereedschappen van Robert Sorby gepresenteerd worden. Clive Brooks, fabrieksvertegenwoordiger van Sorby, is aanwezig en vertelt en toont u graag de uitgebreide range in producten en de toepassingsmogelijkheden! Clive spreekt geen Nederlands, wel Engels, maar heeft voldoende ervaring met het duidelijk overbrengen van de houtdraaigereedschappen aan Nederlanders!

Nieuw toegevoegd! Daan Mugundan is houtbrander en is al vaker tijdens demo dagen bij ons aanwezig geweest. Deze dag toont hij u graag zijn prachtige pyrografie werk en staat open voor al uw vragen. Hij werkt op de Peter Child pyrografie set. 

Namens Tormek is fabrieksdemonstrateur Wolfgang Hess aanwezig om u het Tormek systeem te demonstreren. Heeft u al een Tormek, maak van de gelegenheid gebruik om uw vragen te stellen. Heeft u er nog geen, bekijk of het iets voor u is!

Sindskort zijn wij dealer van het Duitse merk Killinger.Wij hebben nu ook een Killinger houtdraaibank in de showroom staan. Eigenaar Michael Mühlhäuser komt naar Arnhem om de draaibank van top tot teen uit te leggen en u de hoge kwaliteit te laten ervaren!

Jurgen Krebbekx en Ton de Raaff, demonstrateurs voor DMT, vertellen u alles over diamantslijpstenen. Maar ze doen het u nog liever voor, zodat u zelf ziet hoe u een mes, schaar of beitel weer vlijmscherp krijgt!

Robert Bleeker komt als vertegenwoordiger van het Japanse merk Silky. Silky is vooral bekend door hun ruime assortiment snoeigereedschappen, maar ook door de brede collectie timmermanszagen. Maak kennis met deze Japanse zagen of verdiep u er nog meer in. De Silky zagen hebben een unieke vertanding die op drie kanten geslepen zijn (iets wat alleen Silky kan en doet). 

Ook zal Job Suijker (en wellicht ook Sjors van der Meer) van Vers-Hout.nl aanwezig zijn. Zij werken veel met groen hout en geven cursussen en workshops op locatie.

Eind 1999 heeft Gerard van Tuijl voor het eerst een beitel in het hout gezet en is sindsdien regelmatig te vinden in zijn eigen atelier. In 2000 is Gerard begonnen met het snijden van panelen, acanthusbladen (hij legt graag uit wat dat is tijdens de demo dag) en bloemen. In de daaropvolgende jaren heeft hij zich steeds verder toegelegd op het maken van beelden. Oefening baart kunst is een algemeen gezegde, maar enige vorm van scholing is onontbeerlijk. Voor Gerard is dat een scholing bij de toonaangevende Schnitzschule Geisler Moroder in Oostenrijk. Een intensieve en zeer leerzame opleiding waar de kneepjes van het vak bijgebracht worden door vakbekwame docenten.
Deze opgedane kennis ziet u terug tijdens de Demo Dag! Meer informatie over Gerard en zijn werk vindt u op www.gerardvantuijl.nl.

Bekijk hier het programma van de andere demo dag op zaterdag 22 april. 

Datum: zaterdag 8 april 2017
Tijd:
10:00 - 16:00 uur (winkel open 9:00 - 17:00 uur)
Locatie: 
Vlamoven 32, Arnhem

Speciale demo's op vrijdag 7 april:

Clive Brooks van Sorby en Wolfgang Hess zijn een dag eerder aanwezig om workshop/demonstraties te geven. Deze zijn alleen met inschrijving te bezoeken. Leer/ Lees meer:

Sorby: Clive komt al vele jaren naar Baptist en geeft dan demonstraties houtdraaigereedschappen. Op de demo dag van zaterdag 8 april is hij de hele dag aanwezig, maar op vrijdag 7 april geeft hij een presentatie aan een kleine(re) groep. Lees meer en schrijf u in!

Tormek: Wolfgang Hess is tijdens de demo dag op zaterdag de gehele dag aanwezig voor iedereen. Op de vrijdag er voor willen we u de kans geven om in een kleine groep advies te krijgen over uw specifieke vragen. Heeft u een Tormek thuis, maar wilt u de fijne kneepjes van het slijpen leren, of denk u er over na om het Tormek slijpsysteem aan te schaffen, pak deze kans. 

Lees meer en schrijf u direct in voor de speciale demo's van Sorby of Tormek...