Baptist Test en Demo Dag: zaterdag 22 oktober 2016

Dit najaar zijn er weer twee Test en Demo Dagen bij Baptist! Twee dagen waar fabrikanten, cursuscentra en klanten zich bij ons gaan presenteren. U bent van harte welkom!

Programma zaterdag 22 oktober 2016:
- Record Power, fabrikant van houtbewerkingsmachines (UK). Stuart Pickering mede eigenaar van Record komt naar Nederland om u te vertellen over de kwaliteit van de Record houtbewerkingsmachines. Ook kunt u samen met hem machines proberen, zoals de lintzaag en de DML 320 houtdraaibank. Stuart spreekt geen Nederlands, alleen Engels. 

- Metabo, fabrikant van elektrisch gereedschap voor de professional. Dennis Mulder van Metabo neemt een bus vol gereedschap mee, met een spcifieke focus op de houtbewerkingsmachines. Dennis gaat aan de slag met machines en hout om de vele mogelijkheden te laten zien. We gaan onder andere werken met gereedschappen om meubel(tje)s te maken we geven speciale aandacht aan de DH 330 vandiktebank, de LF 724 S lakfrees en de nieuwe Metabo KGSV 72 Xact SYM afkortzaag met trekfunctie. 

- Beeldhouwen met Wim Rutten. Wim Rutten uit Duiven is beeldhouwer in hout en gaat de hele dag aan het werk. Kom kijken en stel uw vraag!

- Leerbewerking met Danielle Roossien. Danielle Roossien geeft individuele cursussen en workshops en binnenkort ook in groepen in ambachtelijk leerbewerking. In combinatie met hout levert dit unieke werkstukken op. Ervaring met leer of niet, kom langs en laat u inspireren!

- Pijl en boog maken met TBows. TBows webshop is gespecialiseerd in handbogen. Op de site vind je alle benodigdheden voor het maken van handbogen en pijlen. De mannen van TBows demonstreren u de fijne kneepjes van het vak.

- Instrumentenbouw met Guus Vennik. Guus Vennik is aangesloten bij Huismuziek, een vereniging voor samenspel en instrumentenbouw. Echt een vak apart, het maken van muziekinstrumenten, waar precisie van groots belang is. Kom kijken en ook luisteren. 

- Nieuw toegevoegd: politoeren met Marleen van Heijnsbergen. Marleen heeft een restauratiewerkplaats met als specialiteit politoeren en restaureren van antieke meubelen, spiegel- en schilderijlijsten, klokkasten en kleine antieke objecten. Wilt u leren politoeren of heeft u meubel dat u gerestaureerd wilt hebben, kom naar de Demo Dag en neem contact op met Marleen. 

- Nieuw toegevoegd: pennen draaien met Bob Wingate. Bob is de vertegenwoordiger van de Engelse leverancier van onze pennen sets, houtdraai accessoires en 'pen blanks'. Sinds kort hebben we een nieuwe start gemaakt met diverse onderdelen voor pennen en verschillende houtsoorten voor pennen. Bekijk het assortiment in de winkel en kijk hoe Bob zijn pennen draait! Bob komt uit Engeland en spreekt alleen Engels, geen Nederlands. 

Tijd: 10:00 - 16:00 uur
Toegang: gratis!  demo's zijn via de winkel in een tent

Contact
Telefoon: 026-4451644
Adres: Vlamoven 32
Plaats: Arnhem