7e Hobby- en Tuindag

In het Alblasserwaardse dorp Goudriaan stelt een groot aantal hobbyisten op zaterdag 7 juni hun zelf gemaakte objecten tentoon en geven demonstraties. Voor de 7e keer is er op het terrein van de familie Bezemer een Hobby- en tuindag, zowel in de openlucht als (bij minder goed weer) in enkele schuren op het terrein.

 

De locatie bestaat uit een weiland, boomgaard, moestuinen, wijngaard en een stukje natuurgebied. In de hoogstam peren- en appelboomgaard kun je vakkundig houtdraaiwerk zien, kalligrafie, klompen beschilderen, sieraden van kralen en het maken van 3-D kaarten, naast oude landbouwmachines en informatie van de Archeologische Vereniging. In de groententuinen zijn allerlei planten verkrijgbaar. Een tuinarchitecte presenteert haar tuinontwerpen en bloemstukken. Brama’s sierkippen scharrelen tussen het groen.

Dwars over het terrein ligt de wijngaard Chateau du Tets, waar je informatie kunt krijgen over de druivenrassen, het snoeien van druivenranken en het maken van wijn. Een wijntje proeven hoort er ook bij! Op het terrein zijn hapjes en drankjes verkrijgbaar. Er zijn demonstraties polsstokspringen en een geselecteerde groep springen geeft een demonstratie op de trampoline. Voor de liefhebbers wordt makreel en zwanenborst gerookt, maar er zijn ook minder ‘wilde’ hapjes als kroketten en ambachtelijk ijs te koop. Mocht het regenen: geen nood, in de schuren is ruimte voor alle hobbisten, mocht dit nodig zijn.
 
Het evenement duurt van 10.00 tot 16.00 uur en de toegang is gratis.

Contact
Telefoon: 0183-581 920
Adres: Zuidzijde 146
Plaats: Goudriaan

Bezoek de website voor inlichtingen!
Stuur een e-mail!