21e Nederlandse Rondhoutveiling

Op zaterdag 25 februari 2017 zal in Velp voor de eenentwintigste keer de Nederlandse Rondhoutveiling worden georganiseerd. Deze editie zal plaatsvinden in de aula van Helicon Opleidingen te Velp.

Elk jaar, traditioneel op de laatste zaterdag in februari, organiseert de Bosgroep de Nederlandse Rondhoutveiling. Op deze voor Nederland unieke veiling worden de mooiste boomstammen onder de hamer aangeboden aan de hoogste bieder. Het gaat om rondhout van bovengemiddelde kwaliteit dat wordt gebruikt voor bijzondere toepassingen (meubelhout, restauraties, vloeren, kunstvoorwerpen, fijnhout etc.).

Bij het beheer van bos komt doorgaans hout vrij, bijvoorbeeld bij het dunnen. Voor de boseigenaar kost het veel tijd om zelf de verkoop van het hout te regelen. De wereld van de houtoogst, houtprijzen en houthandel vereist bovendien specialistische kennis. De houtverkoopspecialisten van de Bosgroep bezitten deze kennis als geen ander. Zij volgen de houtprijzen en de houtmarkt op de voet. Een belangrijke taak van de Bosgroep is het verkopen van hout dat wordt geoogst in de bossen van de leden. De Bosgroepen behoren tot de grootste houtverkopers van Nederland.

Locatie veiling
De locatie waar het hout wordt geveild is in de aula van Helicon Opleidingen, Larensteinselaan 26b, 6882 CT te Velp.

Locatie hout
Het te veilen hout wordt in de maand voor de veiling neergelegd op de kavelplaats de Rolbaan, Koningsweg 17c, Arnhem. Hier is het hout te bezichtigen voor geïnteresseerde kopers.

Mobiele zagerij
Op de kavelplaats is elk jaar een mobiele zaagmachine aanwezig om, wanneer u dat wenst, het door u aangekochte rondhout na de veiling tegen contante betaling te verzagen. De klant is zelf verantwoordelijk voor het rechtstreekse contact, afspraken en de verdere afwikkeling met de mobiele zagerij. Het gekochte hout is een natuurproduct, en eventuele gebreken, die na de koop en verzagen aan het licht komen, kunnen niet worden gereclameerd.

Aanvragen catalogus
De veilingcatalogus en/of een biednummer kunnen worden aangevraagd bij de organisatie van de Nederlandse Rondhoutveiling, liefst via houtveiling@bosgroepen.nl. De papieren catalogus kost € 15,00 inclusief verzendkosten. De digitale catalogus en de biednummers zijn gratis.

Contact
Als u nog vragen heeft, kunt u contact opnemen met de organisatie van de Nederlandse Rondhoutveiling.

Contact
Adres: Larensteinselaan 26b
Postcode: 6882 CT
Plaats: Velp

Alle informatie kunt u lezen op de website van de Unie van Bosgroepen.