Waarom Titebond houtlijm gebruiken?

Titebond, een van de populairste merken houtlijm onder houtbewerkers die streven naar een perfect eindresultaat in hun project. Het merk levert verschillende kleef- en lijmproducten voor de houtbewerking én voor constructie- en reparatiewerkzaamheden. De drie populairste Titebond houtlijmen zijn: Original, Premium (II) en Ultimate (III).

Deze verschillende houtlijmen hebben een aantal belangrijke overeenkomsten.

Overeenkomsten tussen Titebond Original, Premium en Ultimate

Alle drie de lijmen:

Wat zijn nou de verschillen tussen deze Titebond lijmen?

Titebond Original

Al decennialang is Titebond Original de meest gebruikte houtlijm onder houtbewerkers. De lijm is speciaal ontworpen voor houtbewerking binnenshuis, zoals bijvoorbeeld in de meubelmakerij of  trappenmakerij. Voor de meeste toepassingen kunt u er dan ook vanuit gaan, dat u met Titebond Original uit de voeten kunt. De Titebond Original droogt gelig op.

Titebond Premium Titebond II premium wood glue 237 ml - weervast

Titebond Premium wordt steeds populairder. Deze houtlijm is zeer geschikt voor verwerking binnenshuis, maar kan ook prima buitenshuis verwerkt worden. Deze lijm is volgens ANSI/HPVA-richtlijnen type II waterresistent bevonden. Titebond premium lijm is waterafstotend en kan gebruikt worden voor buitenwerk zoals tuinmeubelen en vogelhuisjes. Titebond II heeft daarnaast de kortste montagetijd én is door de Amerikaanse voedsel- en medicatieautoriteit (FDA) geschikt bevonden voor indirect contact met voedingsmiddelen. De Titebond Premium droogt beige op.

Titebond UltimateTitebond III ultimate wood glue 237 ml - weer- en watervast

Titebond Ultimate is de meest veelzijdige Titebond houtlijm uit dit rijtje en krijgt steeds meer de voorkeur van de meeste professionele houtbewerkers. Deze Ultimate lijm is zeer krachtig, heeft een langere verwerkingstijd dan Titebond Original en Premium. Dit is vooral fijn bij de montage van grotere projecten. De Ultimate houtlijm kan al worden gebruikt vanaf 8 °C. Titebond III heeft het ANSI/HPVA Type I label waterproof. Titebond Ultimate is dus watervast en kan uitstekend buiten gebruikt worden. De ideale lijm voor tuinhout zoals tuinmeubels, brievenbussen of plantenbakken. Daarnaast is de Ultimate houtlijm goedgekeurd door de Amerikaanse voedsel- en medicatieautoriteit (FDA) voor indirect contact met voedsel. Hierdoor is de lijm ook geschikt voor projecten in de keuken. De Titebond Ultimate droogt het meest transparant op.

Binnen of buiten

Titebond Original, Premium én Ultimate zijn uitstekend binnenshuis te gebruiken. Voor buitenshuis gebruik zijn alleen Titebond Premium en Ultimate geschikt. De Premium houtlijm is waterafstotend, dus prima te gebruiken voor meubelen die wat vochtig blijven. Wilt u zeker weten een watervaste houtlijm? Dan is Titebond Ultimate Wood Glue de beste keuze. Dat is de eerste en enige één-componenten houtlijm die bewezen waterbestendig is, boven de waterlijn.

Advies nodig? Neem contact op met onze deskundige medewerkers.