Hét Festival der Ambachten 2018

De open dag van The Green Circle was de afgelopen jaren al een groot gebeuren. Er konden workshops gevolgd worden en er waren mooie demonstraties. Maar dit jaar wordt het anders aangepakt. De open dag gaan we Hét festival der Ambachten noemen. Een écht festival waar van alles te beleven valt op het gebied van Ambacht.

Op deze dag zal het bruisen van de activiteiten. Je kunt workshops volgen en kiezen uit maar liefst 7 verschillende disciplines. Er worden demonstraties en lezingen gegeven, er is tal van kramen die de bezoeker kennis laten maken met het Ambacht van NU zoals vilt, sieraden, gereedschap, en het magazine Metier. De Craft Coucil Nederland, beeldhouwer Jan-Carel Koster en oprichter Daan de Leeuw zullen een lezing verzorgen. Bezoekers kunnen hun oude gereedschap meenemen om zelf te leren slijpen of om het voor een paar euro te laten slijpen. Kinderen kunnen een springtouwtje maken bij touwslagerij Erik van Sark of een spijker smeden. Er zijn demonstraties klompenmaken, vis leer, lepels snijden, gereedschappen maken en nog veel meer. Onze oerkoks, Jeroen Peters en Dennis Mijssen gaan lekker aan de slag voor een heerlijke soep en een warme maaltijd, allemaal uit biologische producten en gekookt op houtvuren. De band Gin & Tonic zorgen voor een muzikale noot tijdens het festival.

Chantal ter Huurne laat zien hoe je een bijenkorf van stro vlecht. Tevens legt ze uit hoe een bijenvolkje leeft. Daarnaast verkoopt ze heerlijke honing. Adrine Pool maakt haar vis leer zelf en verwerkt deze in de mooiste producten. Benieuwd hoe dit in zijn werk gaat? Touwslagerij Erik van Sark komt met de hele familie het touw maken demonstreren. Kinderen kunnen voor een kleine bijdrage ook zelf hun springtouwtje maken. Sandra Witteman edelsmid verkoopt haar zelfgemaakte sieraden. Ook laat ze haar verfijnde houtproducten zien. Annette Koehnen snijdt prachtige lepels. Hoe dit in z'n werk gaat laat ze graag zien. Ook kun je haar werk kopen. Joey van der Steeg is een ware smid. Graag laat hij zijn vakmanschap zien en zo af en toe mogen kinderen een spijker bij hem smeden. De vrouwen zijn goed vertegenwoordigd op het festival. Janneke Zuyderwyk demonstreert het ambachtelijk klompenmaken. Anja Roerdink gaat samen met de kinderen vilten. Houd jij van handgemaakte gereedschappen? Roeland Berkelmans kan ze als geen ander maken. Maar neem je botte beitels of zagen mee, vandaag is het de kans om ze zelf te leren slijpen. Of hij slijpt ze voor een paar euro voor jou.

Ook wordt NL Green Label uitgenodigd voor een lezing over duurzaamheid in je leefomgeving.

Datum: zaterdag 28 april 2018
Tijd: 14:00 - 18:00 uur

Contact
Telefoon: 06-20254317
Adres: De Slingeweg 12
Postcode: 7115 AG
Plaats: Winterswijk Brinkheurne

Website The Green Circle