Houtdraaibanken vergelijken

Of u nu wilt beginnen met het houtdraaien als nieuwe hobby, of al jaren ervaring heeft, wanneer u een nieuwe houtdraaibank wilt kopen is het altijd de moeite waard om een goede vergelijking te maken. Om u daarbij te helpen hebben wij dit overzicht gemaakt van de meest kwalitatieve en veelzijdige houtdraaibanken uit ons assortiment. In dit overzicht vindt u houtdraaibanken van de merken Record Power, Teknatool, Laguna en Proxxon.

Record Power

Record Power DML305

De Record Power DML305 houtdraaibank is compact en daardoor ideaal in een kleinere werkplaats. Met een opgenomen vermogen van 520 Watt is dit een krachtige machine voor zijn formaat. Een geschikte allround machine voor de meeste standaard houtdraaiwerkzaamheden.

Kenmerken:
Opgenomen vermogen: 520 Watt
Snelheden: 350 - 3250 toeren/minuut
Max. centerafstand: 393 mm
Centerhoogte: 152 mm

Prijsklasse: laag

 

Record Power DML 320

De Record Power houtdraaibank DML320 is compact en krachtig met een zeer grote capaciteit. Het hart van deze machine is de elektronische variabele snelheidsfunctie.

Deze machine heeft een bredere centerafstand en hoogte en kan daardoor grotere werkstukken aan dan de kleinere DML machines.

De DML320 is ook in staat om in tegenovergestelde richting te draaien. Dit is ideaal voor bijvoorbeeld het bereiken van een perfecte afwerking bij het schuren.

Kenmerken:
Opgenomen vermogen: 750 Watt
Snelheden: 250 - 3850 toeren/minuut
Max. centerafstand: 510 mm
Centerhoogte: 160 mm

Prijsklasse: gemiddeld

 

Record Power Coronet Herald

De Record Power houtdraaibank Coronet Herald 1420 DC is compact én krachtig met een zeer grote capaciteit. Door de samenwerking met professionele houtdraaiers is dit een kleine, maar toch krachtige machine van groot formaat geworden. Voor een fractie van de kosten van vergelijkbare heavy duty houtdraaibanken.

Deze machine is geschikt voor zwaardere houtdraaiwerkzaamheden en is ook nauwkeuriger dan de DML modellen.

Daarbij is de vaste kop 360 graden draaibaar, waardoor u extra grote werkstukken kunt plaatsen die niet tussen de centers zitten, zoals bij schalen.

Kenmerken:
Opgenomen vermogen: 1000 Watt
Snelheden: 95 - 3980 toeren/minuut
Max. centerafstand: 510 mm
Centerhoogte: 178 mm

Prijsklasse: gemiddeld

 

Record Power Coronet Envoy

De Record Power Coronet Envoy houtdraaibank is ideaal voor de draaier die regelmatig de kracht, stabiliteit en capaciteit nodig heeft voor grootschalig werk. De algehele zware constructie van de machine, samen met de precies ontworpen en bewerkte componenten maken deze draaibank een plezier om te gebruiken.

De houtdraaibank wordt ondersteund door een groot en zwaar gietijzeren onderstel om voldoende bescherming te bieden tegen trillingen terwijl het hout uit balans gedraaid wordt.

Ook bij deze draaibank is de vaste kop 360 graden draaibaar, ideaal voor het draaien van grote schalen.

Kenmerken:
Opgenomen vermogen: 1500 Watt
Snelheden: 250 - 3800 toeren/minuut
Max. centerafstand: 610 mm
Centerhoogte: 205 mm

Prijsklasse: hoog

 

Record Power Coronet Regent

De Record Power Coronet Regent is de zwaarste houtdraaibank uit de exclusieve Coronet draaibanklijn. De Regent houtdraaibank is ideaal voor de draaier die regelmatig de kracht, stabiliteit en capaciteit nodig heeft voor erg grootschalig werk. Met een centerhoogte van 230 mm kunt u werkstukken bewerken met een diameter tot wel 460 mm.

Ook bij deze draaibank is de vaste kop 360 graden draaibaar, ideaal voor het draaien van grote schalen.

Met deze machine blijft er weinig aan uw wensen over. 

Kenmerken:
Opgenomen vermogen: 2000 Watt
Snelheden: 250 - 3800 toeren/minuut
Max. centerafstand: 610 mm
Centerhoogte: 230 mm

Prijsklasse: hoog

 

Teknatool

Teknatool Nova Comet II

De Teknatool Nova Comet II is een medium houtdraaibank met een motor van 550 Watt met elektronisch regelbare snelheden van 250 tot 4000 toeren per minuut. Deze gietijzeren houtdraaibank is compact, krachtig én stabiel.

Deze Teknatool houtdraaibank heeft een centerafstand van 420 mm, een centerhoogte van 160 mm en een draaidiameter van 300 mm. Hiermee is de houtdraaibank geschikt voor een verscheidenheid aan projecten. Van het draaien van pennen en vingerhoedjes, tot aan mooie schalen.

Een kwalitatieve basis voor de houtdraaier.

Kenmerken:
Opgenomen vermogen: 550 Watt
Snelheden: 250 - 4000 toeren/minuut
Max. centerafstand: 420 mm
Centerhoogte: 160 mm

Prijsklasse: gemiddeld

 

Teknatool Nova Nebula

De Nova Nebula houtdraaibank van Teknatool is voorzien van het beproefde DVR-aandrijfsysteem. Bij dit systeem zit de motor verwerkt in de vaste kop en zijn er geen aandrijfriemen of snaren nodig waardoor de motor bijzonder onderhoudsvriendelijk is. Daarbij is de krachtoverbrenging van de machine krachtiger en stabieler, vooral bij lagere snelheden.

De Nova Nebula heeft een enorm robuuste basis van massief gietijzer en staat op sterke verstelbare voeten met rubberen trillingsdempers. In combinatie met de extra middenbalk zorgt dit ervoor dat de houtdraaibank staat als een huis, ook bij grote en zware werkstukken. De machine heeft daarbij een draaibare vaste kop, ideaal voor het draaien van grote schalen.

Dit is een zeer krachtige en kwalitatieve machine voor professionele houtdraaiers. De machine is te vergelijken met de Coronet Regent van Record Power, maar heeft een groter bereik aan snelheden.

Kenmerken:
Opgenomen vermogen: 1715 Watt
Snelheden: 100 - 5000 toeren/minuut
Max. centerafstand: 680 mm
Centerhoogte: 230 mm

Prijsklasse: hoog

 

Laguna

Laguna 12|16

De Laguna houtdraaibank 12|16 is in één woord te beschrijven: innovatief. Er zijn overduidelijk geen compromissen gesloten in het ontwikkelproces van de 12|16.

De 12|16 draait krachtig en soepel, zelfs op een laag toerental tot slechts 50 toeren per minuut. De machine is relatief klein voor zijn prijs, maar is voorzien van innovatieve gemakken waar andere werkbanken niet aan kunnen tippen.

Kenmerken:
Opgenomen vermogen: 750 Watt
Snelheden: 50 - 3500 toeren/minuut
Max. centerafstand: 394 mm
Centerhoogte: 160 mm

Prijsklasse: gemiddeld

 

Laguna 18|36Laguna houtdraaibank 18|36 Revo 2 pk 230 V

Bij het ontwerpen van de Laguna Revo 1836 draaibank is gedacht aan technologie, uiterlijk, én gebruiksgemak. De 1836 is ontworpen door houtdraaiers, voor houtdraaiers. Stabiliteit, kwaliteit en kracht waren de speerpunten van Laguna bij het ontwerpen van de Revo 1836.

Ook deze machine presteert uitstekend bij een laag toerental. Daarbij heeft deze houtdraaibank een enorm bereik door de maximale centerafstand van 914 mm. Hierdoor kunt u zeer grote werkstukken bewerken, zoals bijvoorbeeld tafelpoten.

Kenmerken:
Opgenomen vermogen: 1470 Watt
Snelheden: 50 - 3500 toeren/minuut
Max. centerafstand: 914 mm
Centerhoogte: 228 mm

Prijsklasse: hoog

 

Laguna 24|36Laguna houtdraaibank 18|36 Revo 2 pk 230 V

De Laguna Revo 24|36 is een mooi voorbeeld van de juiste combinatie tussen technologie, uiterlijk én gebruiksgemak. Deze draaibank is de grote broer van de 18|36.

De 24|36 maakt houtdraaien net even een stukje makkelijker. Dankzij een tweede controlepaneel hoeft u niet meer om het draaiende werkstuk heen te reiken om het toerental in te stellen. Het tweede controlepaneel is op twee verschillende plekken te bevestigen, zodat u in elke situatie snel en eenvoudig de instellingen kunt aanpassen.

Daarbij heeft deze machine de grootste centerafstand en centerhoogte uit deze lijst. U kunt daardoor de grootste werkstukken bewerken met deze houtdraaibank. Dit is de absolute top van houtdraaibanken in ons assortiment. Maar aan deze kwaliteit hangt wel een prijskaartje.

Kenmerken:
Opgenomen vermogen: 2208 Watt
Snelheden: 50 - 3500 toeren/minuut
Max. centerafstand: 914 mm
Centerhoogte: 305 mm

Prijsklasse: hoog

 

Proxxon

Proxxon Micro DB 250

Proxxon Micro DB 250 houtdraaibank voor het draaien van kleine tot micro werkstukken. Deze houtdraaibank is geschikt voor het draaien van pennen, ringen of de modelbouw.

Met een centerhoogte van 40 mm mag uw werkstuk een maximale diameter hebben van 80 mm.

Kenmerken:
Opgenomen vermogen: 100 Watt
Snelheden: 1000 - 5000 toeren/minuut
Max. centerafstand: 250 mm
Centerhoogte: 40 mm

Prijsklasse: laag

 

Advies nodig? Neem dan contact op met onze deskundige medewerkers!

Terug naar boven