Hout Bouwers Gilde

Website
Postal code:
State: Websites
Phone:
E-mail:
Website: hbg.name

Het Hout Bouwers Gilde is in 2006 opgericht door een groepje enthousiaste kanobouwers. Het doel van het Gilde is het bevorderen van het bouwen van, en varen met, houten en traditioneel gebouwde kano’s. Om dit doel te verwezenlijken houden zij bijeenkomsten en is deze website gerealiseerd.

Het doel van de website is een (aspirant) bouwer een compleet overzicht te bieden wat er op het internet te vinden is aan bouwtekeningen, peddels, bouwmethoden, boeken, gereedschappen, materialen en wat al niet meer.

Het Gilde is dus dóór bouwers, vóor bouwers.

Waar kan ik informatie vinden? Wie heeft ervaring met het probleem waar ik mee zit? Bij wie kan ik een proefvaart maken in de kano die ik wil gaan bouwen? Wij pogen u door middel van deze site te helpen met dit soort vragen.

In de afgelopen jaren zijn er regelmatig Gilde bijeenkomsten gehouden. De eerste Gildedag in augustus 2006 leverde een achtertuin vol kano’s op, van kinderboot tot zeekajak, van triplex tot hout/canvas, van ranke solo woodstrip tot robuuste 10 persoons canadees. Mooie kano’s en gemotiveerde mensen. In 2007 was de tweede Gildedag in Krommenie en in 2008 en 2009 zijn er Gilde weekenden gehouden op camping de Kluft in Ossenzijl.