Clifton zoetschaaf #4 ½

artikelnummer: 21465
  • Clifton zoetschaaf #4 ½
  • Clifton zoetschaaf #4 ½
  • Clifton zoetschaaf #4 ½
€ 462,00 (per stuk) incl. btw€ 381,82 excl. btw

Productinformatie

Deze bankschaaf heeft een bredere schaafbreedte dan de 'normale' bankschaaf #4, waardoor deze vooral door meubelmakers erg gewaardeerd wordt. Bankschaaf van gietstaal met goed afgewerkte walnoot hardhouten knop en handvat. De cryogeen behandelde schaafbeitel is makkelijk te verwisselen en met een draaiwieltje is de diepte snel en nauwkeurig in te stellen.

De cryogene behandeling die het staal heeft ondergaan houdt in dat het staal direct na de eerste harding tot -190 graden Celsius is afgekoeld met behulp van vloeibare stikstof. Dankzij deze behandeling blijft het staal tot twee keer langer scherp dan standaard HSS.

Eigenschappen

Lengte: 245 mm
Breedte: 60 mm

Materiaal: gietstaal

Extra informatie

Clifton schaven

Met een Clifton schaaf koopt u een op traditionele wijze vervaardigd stuk precisiegereedschap van topkwaliteit! De perfecte afwerking straalt u tegemoet en maakt de schaaf daarmee niet alleen tot een genoegen om mee te werken, maar ook tot een lust voor het oog! De beitels van de schaven zijn met de hand gesmeed en gehard tot Rockwell 60-62 en blijven daardoor lang hard en scherp. De bevestiging van de schaafbeitel is afgeleid van de beroemde Bedrock schaven en met een draaiwiel kunt u de diepte van de schaaf snel en nauwkeurig instellen.

Alle Clifton schaven zijn van gietstaal en hebben comfortabele walnoot houten knoppen en handvatten. Om uw Clifton schaaf in nieuwstaat te houden, is het aan te raden uw schaaf regelmatig met een paar druppels olie, zoals Camelia olie, in te smeren. De schaaf blijft er daardoor goed uitzien en deze behandeling komt ook de duurzaamheid ten goede! U kunt uw persoonlijke verfijning aan de schaaf geven door de zool met schuurpapier (korrel 400 of fijner) licht te schuren voor een nog gladder resultaat!

Bekijk ook

Beoordelingen

Baptist maakt gebruik van Trusted Shops als een onafhankelijke dienstverlener voor het verkrijgen van beoordelingen. Trusted Shops heeft maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat het om echte beoordelingen gaat. Meer informatie