Restauratiewerkplaats

Restauratie
Adres: Lithsedijk 9
Postcode: 5397 EA
Plaats: Lith
Provincie: Noord-Brabant
Telefoon: 06-41399565
E-mail: marleen@restauratiewerkplaats.nl
Website: restauratiewerkplaats.nl

Marleen van heijnsbergen
"Al meer dan twintig jaar ben ik gespecialiseerd in het restaureren van antieke meubelen, spiegel- en schilderijlijsten, klokkasten en kleine antieke objecten. Spullen die nog met de hand vervaardigd zijn, een lange geschiedenis kennen en vaak een persoonlijke waarde hebben voor de eigenaar. Groot of klein, in mijn restauratiewerkplaats in Lith worden alle objecten in hun oude glorie hersteld. Deskundig en met een grote passie voor mijn mooie vak."

Restauratie
"Of het nu een pianovleugel betreft of een sieradendoosje, ik ga altijd te werk met de grootst mogelijke aandacht en precisie. In de loop van de tijd heb ik een bijzondere feeling ontwikkeld voor alle mogelijke soorten hout, alle mogelijke gereedschappen en materialen, natuurlijke en chemische stoffen, lak, krijt, olie, was… Ik heb een absoluut oog voor de manier waarop een tafelblad glanst, een schilderijlijst schittert, een poot aan een stoel vastzit. Elke meubel is uniek en elke restauratie is een uniek project. Daarom wordt samen met de opdrachtgever eerst een nauwkeurig restauratieplan opgemaakt, zodat duidelijk is op welke wijze de restauratie plaatsvindt en wat de kosten daarvan zijn. Ik werk voor zowel bedrijven als particulieren. In principe in mijn eigen restauratieatelier aan huis, maar als de opdracht daarom vraagt kan ik ook op locatie restaureren."

Cursussen
"Gelukkig zien steeds meer mensen weer de charme van het ambachtelijke en ontdekken ook jongeren hoe leuk het is om onder je handen iets moois te zien ontstaan. Als doorgewinterde vakvrouw vind ik het heerlijk om mijn liefde voor het vak door te geven. Daarom organiseer ik in de Restauratiewerkplaats cursussen waarbij je onder professionele begeleiding een eigen meubeltje of schilderijlijst kunt opknappen, kunt leren politoeren of vergulden.

Omdat elk object anders is en zijn eigen aanpak nodig heeft zijn deze cursussen bedoeld voor maximaal 3 à 4 personen. Zo krijgt elk werkstuk genoeg aandacht om tot een eindresultaat te komen waar je jarenlang van kunt genieten."

Workshops
"Staat er een familiedag, vrijgezellenfeest of teamuitje op stapel? Bezoek dan de Restauratiewerkplaats voor een bijzondere workshop. Een gezellige happening waarbij je creatief bezig bent en na afloop met iets waardevols naar huis gaat. En natuurlijk wordt er voor koffie, thee en zelfgebakken appeltaart gezorgd! Heb je vragen of een speciaal verzoek voor een workshop? Neem contact op!

Tip: een workshop in de Restauratiewerkplaats is goed te combineren met een museum, boot-, fiets- of wandeltocht in het prachtig rivierengebied rond Lith, het onvolprezen Dorp aan de Rivier."