Peter Peer

Cursussen of workshops
Provincie: Gelderland
E-mail: info@peterpeer.nl
Website: https://www.peterpeer.nl/

“Aaaargh! Nu schiet die schaal alweer van mijn houtdraaibank!” Stampend liep ik mijn schuur uit terug naar mijn huis. Ik baalde. Ik wilde zo graag houtdraaien, ik had er ook echt lol in, maar het werkte voor geen meter. Ik wist niet precies wat ik fout deed, maar ik wist wel dat het vaker niet dan wel lukte om een mooi werkstuk te maken.

Op Youtube keek ik naar instructie-video’s van andere houtdraaiers. Zo moeilijk zag het er toch niet uit? Na veel proberen, afkijken, frustraties en uiteindelijk ook successen, leerde ik de houtdraai-skills onder de knie te krijgen. Maar tjonge, wat een langdurig proces was dat!

“Dat kan beter” dacht ik bij mezelf. En zo ontstond vanuit mijn eigen passie en kennis die ik had opgedaan de eerste cursus.

Ondertussen is dat alweer 8 jaar geleden. Ik verdiep me nog steeds met veel plezier in nieuwe houtdraai-technieken en ik geef met veel plezier cursus aan beginnende en gevorderde houtdraaiers. 

Ik krijg vaak van de cursisten terug dat ze door het volgen van mijn cursus veel tijd besparen, omdat ze de technieken meteen goed aanleren. Ze zullen minder frustratie ervaren en ongelukjes hoeven helemaal niet voor te komen.

De workshops die ik geef zijn er in een aantal verschillende varianten. Zo zijn er basisworkshops (spindeldraaien en schaaldraaien) en workshops die meer verdieping geven op die thema’s. Zoals de tollenworkshop, doosjesdraaiworkshop en de natte schalen workshop, die twee dagen duurt. En er komen steeds meer workshops bij! De gereedschappen die ik gebruik en adviseer, zijn allemaal te koop bij Baptist. Zo kan je makkelijk kiezen voor de beste kwaliteit en meer plezier halen uit het houtdraaien.

Ook heb ik Online Houtdraaicursussen ontwikkeld. Deze zijn perfect geschikt voor zelfstudie en als naslagwerk. Het grote voordeel is dat je ze keer op keer terug kunt kijken. De vele appjes die ik krijg met foto’s van eierdoppen, tolletjes en schalen zijn het bewijs dat de cursus goed in elkaar zit. En mocht het toch een keer niet lukken, dan kan je me een berichtje sturen voor hulp. Dan help ik je snel weer verder.

Houtdraaien vind ik de leukste manier van houtbewerken. Met de juiste technieken in de hand kan je je fantasie de vrije loop laten en erg leuke momenten beleven met de draaibank. En daarna heb je ook nog iets tastbaars gemaakt wat je weer cadeau kan geven of zelf kan gebruiken.