Meerdirk

Meubelmakerij
Adres: Emdenstraat 18b
Postcode: 7418 BR
Plaats: Deventer
Provincie: Overijssel
E-mail: info@meerdirk.nl
Website: meerdirk.com

Meerdirk is het bedrijf van Dirk Ettema, meubelmaker en cursusdocent. Dirk heeft zijn eigen productlijn en ontwerpt en produceert daarnaast uiteenlopende interieurs, meubilair en objecten in opdracht. Ook biedt hij cursussen aan voor zowel beginners als gevorderden.

Dit schrijft Dirk over zichzelf en zijn bedrijf:

"Mijn filosofie is dat we minder, maar betere dingen moeten toevoegen aan ons leven. Die gedachte is de basis van mijn ontwerpen. Dit is een tegenreactie op de snel doorwisselende en massa geproduceerde producten om ons heen. De ontwerpen die ik maak zijn uniek, worden lokaal geproduceerd en zijn bedoeld om een leven lang mee te gaan.

Ik streef naar bijzondere, tijdloze ontwerpen die de connectie leggen tussen de oorsprong van het materiaal en het product. Het object wordt vervolgens met de hand vervaardigd in mijn eigen moderne werkplaats, met alle aandacht die het verdient. In dit proces word je als klant betrokken zodat het uiteindelijke meubel veel meer is dan het eindproduct: het is een uniek verhaal over hoe een boom speciaal voor jou omgezet werd in een goed product om jouw leven te verrijken.

Dankzij gedegen materiaalkennis en een professioneel uitgeruste werkplaats kan ik experimentele en onconventionele ontwerpen maken. Deze zijn geïnspireerd op de eigenschappen en mogelijkheden van de gebruikte materialen, maar dagen ook vaak de grenzen van de materialen en vormen uit. De basis van deze werkwijze is gelegd tijdens mijn studies Industrieel Ontwerpen en Advanced Materials Engineering aan Universiteit Twente. In mijn werkplaats in Deventer combineer ik geavanceerde machines met door de eeuwen heen bewezen handgereedschappen om tot nauwkeurige realisatie van het ontwerp te komen. Deze vaardigheden breid ik steeds verder uit door mijn persoonlijke betrokkenheid bij het gehele proces. Van eerste idee tot eindresultaat, van schets tot voelbaar hout, kortom van hoofd tot handen."