Gele natuurwetsteen Belgische brok 58-70 cm2 korrel 8000

article number: 16927
  • Gele natuurwetsteen Belgische brok 58-70 cm2 korrel 8000
€ 66,65 (per piece) incl. VAT€ 55,08 excl. VAT
  • Delivery from stock
    In stockShipping costs € 4,90 Or free pickup in Arnhem

Product information

De gele natuursteen wordt ook gewonnen in de Belgische Ardennen en deze laag is ongeveer 480 miljoen jaar oud. Deze steen wordt vaak ‘Coticule’ genoemd. De steen is ideaal voor het slijpen en wetten van uw snijgereedschap, dit komt door de zeer fijne korrel. Deze is ongeveer 8.000. Exact is dit niet te zeggen, want het blijft natuursteen!

Maak de steen nat met water voor gebruik. De natuursteen is zeer dicht van structuur, maar zal altijd een beetje water opnemen. Na gebruik dient u de steen af te spoelen of af te nemen om het overtollige water en slijpsel weg te halen.

Het onderste donkere gedeelte is niet voor het wetten. Dit dient alleen als drager van de gele steen.

Steen vlakken
Een wetsteen, van welke korrel of welk merk dan ook, dient na verloop van tijd gevlakt te worden wanneer deze niet vlak genoeg meer is. De beste manier is op een polijstplaat of onderhoudssteen omdat deze gecontroleerd vlak zijn. Het kan ook op een andere diamantsteen of met watervast schuurpapier (korrel afhankelijk van de korrel van de steen) dat u op een glasplaat of een vlak stuk mdf bevestigd.

Specifications

Vorm: brok
Afmetingen: 58 – 70 cm2
Korrel: ca. 8.000
Toepassing: wetten van snijgereedschap

Afbeelding wijkt af: beitel wordt niet geleverd!

Extra information

De steen is ideaal voor het slijpen van snijgereedschap, zelfs inox staalsoorten doordat het een zachte slijpsteen is met een hard abrasief. De steen is met een nagel te bekrassen, de steen slijt dus relatief snel. Maar het voordeel hiervan is dat de granaten op de bovenste laag altijd scherp blijven. De granaten zijn hard voor het beste resultaat. En daarnaast zorgt de bijna ronde vorm dat de granaten niet diep in het snijgereedschap komt, waardoor de afname bij het slijpen en wetten minimaal is.

Also view

Reviews

Baptist uses Trusted Shops as an independent service provider for obtaining reviews. Trusted Shops has taken steps to ensure that these are genuine reviews. More information