Stradivarius zingende zaag

article number: 523210
  • Stradivarius zingende zaag
€ 118,00 (per piece) incl. VAT€ 97,52 excl. VAT
  • Delivery from stock
    In stock Shipping costs € 4,90 Or free pickup in Arnhem

Product information

De zingende zaag is een muziekinstrument in de vorm van een zaag. Gepolijst zaagblad met rechte rug en ongezette tanden.

Zingende zagen zijn er in diverse afmetingen. Dit is de meest voorkomende afmeting. Het geluid is van een octaaf A tot een hoge C. 

Zingende zaag
De zaag wordt tot klinken gebracht door op het blad te kloppen (met een hamertje of met een paukenstok) of door met een strijkstok langs de rand van het blad te strijken. De laatste methode is de meest gebruikelijke. De verschillende toonhoogten worden verkregen door het blad in meerdere of mindere mate te buigen - hoe meer het blad gebogen wordt, des te hoger wordt de toon. Om echter een muzikaal bruikbare klank te krijgen moet aan het eind van het blad ook nog een lichte tegenbuiging gemaakt worden.

Het gedeelte van het blad dat tot klinken wordt gebracht bevindt zich tussen de beide buigingen. Vaak wordt gezegd dat het blad in een S-vorm gebogen moet worden, maar de vereiste tegenbuiging is meestal zo gering dat de S-vorm niet of nauwelijks waarneembaar is. (www.wikipedia.nl)

Specifications

Totale lengte: 870 mm
Zaagbladlengte: 770 mm
Handvat: traditioneel houten handgreep

Also view

Reviews

Baptist uses Trusted Shops as an independent service provider for obtaining reviews. Trusted Shops has taken steps to ensure that these are genuine reviews. More information