Stradivarius zingende zaag

Produktnummer: 523210
  • Stradivarius zingende zaag
€ 118,00 (pro Stück) inkl. MwSt€ 97,52 ohne MwSt
  • Lieferung ab Lager
    Auf Lager Versandkosten € 4,90 Kostenlose Abholung in Arnheim

Produktinformationen

De zingende zaag is een muziekinstrument in de vorm van een zaag. Gepolijst zaagblad met rechte rug en ongezette tanden.

Zingende zagen zijn er in diverse afmetingen. Dit is de meest voorkomende afmeting. Het geluid is van een octaaf A tot een hoge C. 

Zingende zaag
De zaag wordt tot klinken gebracht door op het blad te kloppen (met een hamertje of met een paukenstok) of door met een strijkstok langs de rand van het blad te strijken. De laatste methode is de meest gebruikelijke. De verschillende toonhoogten worden verkregen door het blad in meerdere of mindere mate te buigen - hoe meer het blad gebogen wordt, des te hoger wordt de toon. Om echter een muzikaal bruikbare klank te krijgen moet aan het eind van het blad ook nog een lichte tegenbuiging gemaakt worden.

Het gedeelte van het blad dat tot klinken wordt gebracht bevindt zich tussen de beide buigingen. Vaak wordt gezegd dat het blad in een S-vorm gebogen moet worden, maar de vereiste tegenbuiging is meestal zo gering dat de S-vorm niet of nauwelijks waarneembaar is. (www.wikipedia.nl)

Eigenschaften

Totale lengte: 870 mm
Zaagbladlengte: 770 mm
Handvat: traditioneel houten handgreep

Auch ansehen

Kundenmeinung

Baptist nutzt Trusted Shops als unabhängigen Dienstleister zum Einholen von Bewertungen. Trusted Shops hat Maßnahmen ergriffen, um sicherzustellen, dass es sich um echte Bewertungen handelt. Mehr Informationen