Teknatool Nova Comet II DR houtdraaibank incl. G3 chuck

article number: 20311
Aanbieding
  • Teknatool Nova Comet II DR houtdraaibank incl. G3 chuck
  • Teknatool Nova Comet II DR houtdraaibank incl. G3 chuck
  • Teknatool Nova Comet II DR houtdraaibank incl. G3 chuck
  • Teknatool Nova Comet II DR houtdraaibank incl. G3 chuck
recommended price € 798,00for € 698,00 (per piece) incl. VAT€ 576,86 excl. VAT
  • Delivery from stock
    In stock Shipping costs € 29,00 Or free pickup in Arnhem
  • Deal until 31-05-2024

Product information

De Teknatool Nova Comet II is een medium houtdraaibank met een motor van 550 Watt met elektronisch regelbare snelheden van 250 tot 4000 toeren per minuut. Deze gietijzeren houtdraaibank is compact, krachtig én stabiel.

Deze Teknatool houtdraaibank heeft een centerafstand van 420 mm, een centerhoogte van 160 mm en een draaidiameter van 300 mm. Hiermee is de houtdraaibank geschikt voor een verscheidenheid aan projecten. Van het draaien van pennen en vingerhoedjes, tot aan mooie schalen. 

De snelheden van de Teknatool Nova Comet II zijn instelbaar door middel van een poelie. Per poeliestand is de snelheid traploos regelbaar. Band 1 zorgt voor een langzaam toerental van 250 tot 680 toeren per minuut. Dit is ideaal voor werk met een grote faceplate of ‘spindle’ werk. Band 2 heeft een medium toerental van 530 tot 1420 toeren per minuut. Dit is geschikt voor werk met een kleine faceplate en kleiner draaiwerk. Band 3 is de snelste met een toerental van 1380 tot 4000 toeren per minuut. Ideaal voor klein en miniatuur draaiwerk. De snelheden zijn makkelijk elektronisch en traploos te regelen.

Met de Nova Comet II kan er ook in tegengestelde richting gedraaid worden. Dit biedt meer mogelijkheden om tot een prachtig resultaat te komen. Denk bijvoorbeeld aan een uitstekende afwerking bij het schuren. De machine is voorzien van een euro lock (asr) veiligheidsring wat voorkomt dat de chuck los komt van de kraag bij het draaien in tegengestelde richting.

De Teknatool Nova Comet II houtdraaibank beschikt over een Digital Readout. Deze digitale uitlezing zorgt ervoor dat u het traploos instelbare toerental gemakkelijk kunt aflezen.

De centerafstand van de Teknatool Nova Comet II is te vergroten met maar liefst 600 mm met de optioneel verkrijgbare Teknatool bedverlenging. Daarnaast is de Nova Comet II uit te breiden met het Teknatool onderstel. 

Let op! Een houtdraaibank wordt vaak gebruikt voor boorwerk. Boorwerk met een te hoog toerental en/of een botte boor geeft extra belasting aan de houtdraaibank/losse kop. Het mechanische gedeelte kan daardoor eerder slijtage ondervinden. Mocht dit gebeuren dan kunt u de spiebanen weer even vlak vijlen en terugplaatst. U zult merken, dat deze dan weer soepel loopt.

Zorg dat u alleen zeer scherpe boren gebruikt. Boor bovendien telkens een klein stukje en haal de druk dan van de boor af. Boor niet de volledige diepte in één keer.

Attachments

Specifications

Fabrikantnummer: 46104

Opgenomen vermogen: 550 Watt

Centerafstand: 420 mm
Centerhoogte:
160 mm

Hoofdas:
Conus:
MK2
Boring:
10 mm
Schroefdraad:
M33 x 3,5

Voorzien van euro lock (asr)

As losse kop:
Conus:
MK2
Boring:
10 mm

Vaste kop draaibaar: nee
Vaste kop verschuifbaar op bed:
nee

Draaisnelheden:
Snelheden instelbaar d.m.v. poelies. Per poeliestand traploos regelbaar
1) 250 - 680 toeren/minuut
2) 530 - 1.420 toeren/minuut
3) 1.380 - 4.000 toeren/minuut

Gewicht: 32 kg

Inclusief:
- handleiding
- uitstootijzer
- leunspaan 150 mm
- handwiel
- faceplate 80 mm
- stebcenter MK2
- meedraaiend center MK2
- Nova G3 chuck M33 x 3,5 draad

Also view

Reviews

Baptist uses Trusted Shops as an independent service provider for obtaining reviews. Trusted Shops has taken steps to ensure that these are genuine reviews. More information