Record Power Coronet Regent houtdraaibank M33x3,5 incl. onderstel

article number: 33041
  • Record Power Coronet Regent houtdraaibank M33x3,5 incl. onderstel
  • Record Power Coronet Regent houtdraaibank M33x3,5 incl. onderstel
  • Record Power Coronet Regent houtdraaibank M33x3,5 incl. onderstel
  • Record Power Coronet Regent houtdraaibank M33x3,5 incl. onderstel
  • Record Power Coronet Regent houtdraaibank M33x3,5 incl. onderstel
  • Record Power Coronet Regent houtdraaibank M33x3,5 incl. onderstel
€ 2399,00 (per piece) incl. VAT€ 1982,64 excl. VAT
  • Delivery from stock
    In stock Shipping costs € 59,00 Or free pickup in Arnhem

Product information

De Record Power Coronet Regent is de zwaarste houtdraaibank uit de exclusieve Coronet draaibanklijn. De Regent houtdraaibank is ideaal voor de draaier die regelmatig de kracht, stabiliteit en capaciteit nodig heeft voor erg grootschalig werk. De algehele zware constructie van de machine, samen met de precies ontworpen en bewerkte componenten maken deze draaibank een plezier om te gebruiken.

Het massieve gietijzeren bed en de vaste en losse kop bieden uitstekende stabiliteit, zelfs bij het draaien van grotere werkstukken. De vaste kop is 360 graden draaibaar, hierdoor is deze draaibank ook uiterst geschikt voor linkshandige houtdraaiers. Dankzij de zelfuitwerpende losse kop kunnen accessoires eenvoudig en snel worden verwijderd zonder gebruik van een knock-out bar.

De snelheid is eenvoudig in te stellen door het makkelijk toegankelijke bedieningspaneel. Er kan ook gedraaid worden in tegengestelde richting. Voor schuren of linkshandig gebruik (dit kan alleen gebruikt worden met accessoires die dit ook ondersteunen). Het bedieningspaneel is voorzien van een sterke magneet en is overal op de draaibank te plaatsen.

De aandrijfriem kan op drie standen geplaatst worden voor maximale veelzijdigheid. Voor het meeste draaiwerk is de middelste stand perfect en zorgt deze voor een goede koppel. Maar als u een maximale koppel nodig heeft, voor zwaarder draaien of met een lagere snelheid dan is de laagste stand het beste. Voor onder andere gedetailleerd werk en polijsten zorgt de hoogste stand voor hoge snelheden.

De houtdraaibank wordt ondersteund door een groot en zwaar gietijzeren onderstel om voldoende bescherming te bieden tegen trillingen terwijl het hout uit balans gedraaid wordt.

Eigenschappen:
- traploos regelbaar toerental;
- draaibare en verschuifbare kop;
- voor- en achteruit draaien;
- zeer stabiel!

Optioneel verkrijgbaar:
- bedverlenging
- buitendraai-inrichting

Let op! Een houtdraaibank wordt vaak gebruikt voor boorwerk. Boorwerk met een te hoog toerental en/of een botte boor geeft extra belasting aan de houtdraaibank/losse kop. Het mechanische gedeelte kan daardoor eerder slijtage ondervinden. Mocht dit gebeuren dan kunt u de spiebanen weer even vlak vijlen en terug plaatst. U zult merken, dat deze dan weer soepel loopt.

Zorg dat u alleen zeer scherpe boren gebruikt. Boor bovendien telkens een klein stukje en haal de druk dan van de boor af. Boor niet de volledige diepte in één keer.

Garantie
Voor producten van Record Power geldt een fabrieksgarantie van 5 jaar. Voor professioneel gebruik geldt een fabrieksgarantie van 1 jaar. 

Attachments

Specifications

Fabrikantnummer: 18001

Spanning: 230 Volt
Opgenomen vermogen: 2000 Watt
Afgegeven vermogen: 1500 Watt

Snelheden: 250 - 3800 toeren/minuut
Centerafstand: 610 mm max.
Centerhoogte: 230 mm
Draaidiameter: 1000 mm max.
Leunspaandiameter: 1" (ca. 25,4 mm)

Draaibare kop: ja, 360°
Verschuifbare kop: ja

Hoofdas
Conus: MK2
Boring: 9,5 mm
Schroefdraad: M33 x 3,5 mm

As losse kop
Conus: MK2
Boring: 9,5 mm

Afmeting: 1450 x 680 x 1215 mm
Gewicht
: 145 kg

Afmeting verpakking: 1150 x 680 x 672 mm
Verzendgewicht: 170 kg

Afhalen? Laat het ons weten. Dan zorgen wij dat de machine uit de houten kist wordt gehaald en daarmee in de auto mee te nemen is. 

Inclusief:
- faceplate
- leunspaan 305 mm
- spur center (meenemer)
- live center (meedraaiend center)
- gietijzeren onderstel

Extra information

In onderstaande video ziet u de eerste indrukken van de Coronet Envoy en Regent.

Also view

Reviews

Baptist uses Trusted Shops as an independent service provider for obtaining reviews. Trusted Shops has taken steps to ensure that these are genuine reviews. More information