• Order < 16:00h, we ship the same day
  • Shop online or visit our store in Arnhem
  • Need help? Call or email our experts!

Peaktool bankschaaf #5 1/2

article number: 30951
  • Peaktool bankschaaf #5 1/2
  • Peaktool bankschaaf #5 1/2
  • Peaktool bankschaaf #5 1/2
  • Peaktool bankschaaf #5 1/2
  • Peaktool bankschaaf #5 1/2
  • Peaktool bankschaaf #5 1/2
  • Peaktool bankschaaf #5 1/2
€ 159,00 (per piece) incl. VAT € 131,40 excl. VAT

Product information

De #5 1/2 bankschaaf is de bredere versie van de #5 bankschaaf.

Deze schaaf heeft een schaafbeitel van 60 mm. De #5 1/2 schaaf wordt veel gebruikt voor het vlakken van grotere oppervlakken, in Engels ‘smoothing’ genoemd. De Peaktool schaaf is voorzien van het Bedrock systeem, waarmee je de schaafopening, de afstand van de snijrand van de beitel tot de daarvoor gelegen rand van de schaafopening, kunt verkleinen of vergroten voor fijn of wat grover werk. Dit stel je in door de gehele kikker naar voor of achter te schuiven doormiddel van instelschroeven.

Dit is alweer een kopie van het alom bekende Stanley model en wat voor één!

Door de lengte hobbelt deze schaaf niet mee met de onregelmatigheden van het hout, zoals de kortere modellen doen maar nivelleert hij ruw tot vlak. Ook te gebruiken als schaaf voor de 'shooting board'.

Een schaaf voor de langere panelen. Eén die plezier geeft om mee te werken, omdat je je daarmee al schavend werkelijk ambachtsman of -vrouw voelt.

Er zijn vele soorten schaven, maar ook vele kwaliteiten. De Peaktool schaaf is ontwikkelt met het oog op de schaven van bekende merken, waardoor rekening gehouden is met de min- en pluspunten van die schaven. Hiermee is een schaaf ontstaan uit kwaliteitsstaal dat nauwkeurig bewerkt is en dat dan ook alleen fine-tuning nodig heeft. Vrijwel alle schaven hebben dat nodig, maar bij mindere kwaliteitschaven is veel meer werk noodzakelijk. Conclusie: een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding!

Specifications

Lengte schaaf: 380 mm
Breedte schaaf: 72 mm
Schaafbreedte: 60 mm
Dikte schaafbeitel: 3,2 mm

Materiaal body: gietstaal en kersenhout
Materiaal schaafbeitel: Tungsten gereedschapsstaal (T10)

Extra information

Peaktool
Peaktool is het huismerk van Baptist. Peaktool staat voor kwalitatief hoogwaardige handgereedschappen en toebehoren voor een aantrekkelijke prijs. Het zijn producten en complete series, die wij zelf samenstellen en rechtstreek importeren van diverse fabrieken over de hele wereld.

Wij hebben met veel fabrikanten al jaren contact, waardoor we de kwaliteit, betrouwbaarheid en service kunnen waarborgen die u van Baptist gewend bent.

Reviews (1) with an average of 5.0 stars

StarStarStarStarStar

Keurig verpakt, netjes in de olie tegen eventueel roestvorming tijdens transport. Prachtige schaaf. Bij thuiskomst eerst de schaaf uit elkaar halen en de olie verwijderen. Ook even alle schroeven van de grepen nalopen en aandraaien. Daarna loont het zich wel om de beitel even met een korrel 4000 en wax/leer te slijpen. En dan kan je aan de slag. De schaaf reageert soepel op kleine correcties, waardoor je snel een goed resultaat hebt. Ik kocht schaaf te gelijk met de 4#, maar moet eerlijk bekennen dat de 5,5 echt m’n favoriet is.

Door Marc de Cler op 08 september 2020

Write a review

Also view

Peaktool schaafbeitel voor bankschaaf #5 1/2
€ 23,75 incl. VAT € 19,63 excl. VAT
Delivery from stock, 1-2 days
Peaktool keerbeitel voor bankschaaf #6 #7 en #5 1/2
€ 19,80 incl. VAT € 16,36 excl. VAT
Delivery from stock, 1-2 days
Compare
vink_een_product_aan_dat_u_wilt_vergelijken